Најновије

РЕВОЛУЦИОНАРНИ ЗАОКРЕТ ПУТИНА! Та изложба коштаће Србију 10 милијарди, а шта ћемо после?  

Кад је Путин најавио плаћање нафте у рубљама, није био свестан колико је то био револуционарни заокрет и тектонски потрес на светској сцени. Ту је кренуло плаћање у рубљама и јуанима, и ту је клица стварања заиста новог светског поретка.

То је тотални заокрет од колонијалног западног система израбљивања и експлоатације сировина многих земаља које се сада јављају око БРИКС-а, рекао је доктор економских наука Слободан Комазец, професор у пензији Економског и Правног факултета у Београду, приликом гостовања у емисији Луча канала Прави одговор. 

Он је рекао да се након плаћања у националним валутама, припрема заједничка валута БРИКС-а, али ће, како је навео у питању бити заправо „корпа валута“, а не штампани новац. 

- Ствара се нови паралелни систем западном доларском систему.

Истискивање долара ће бити дужи процес, али ће долар бити истиснут и постати национална, или регионална валута. Свет се сада мења, БРИКС је светла тачка на светској позорници и ове земље имају шансу. Србија, ако би се прикључила БРИКС-у, може само да добије – казао је КОмазец.

Говорећи о манифестацији ЕКСПО 2027, за коју власт најављује 2,6 милиона туриста, па мора да изгради 120 хотела, каже да треба водити рачуна о томе да трошкови не превазиђу добитак од тог догађаја. 

- Као манифестација то је нешто што је јако добро, а да ли ће бити 2,6 милиона посетилаца, тешко је рећи. Али да ће бити масовна посета, то је сигурно. Међутим, можете да замислите који су то огромни трошкови, а говори се о десет милијарди долара улагања.

Ти огромни хотели, шта ћете с њима радити када све прође? Шта ћете са том огромном зградом Сајма која ће бити тамо негде на периферији, у Сурчину? Не знам да ли је неко направио праву рачуницу – запитао се професор Комазец. 

О кредитима од ММФ-а и кинеским кредитима, о српском злату које купујемо од Кинеза, о претњама режима да ћемо добити санкције ако смо непослушни, тајкунској конверзији земљишта и другим темама, можете чути у емисији на каналу Прави одговор. 

УКРАЈИНЦИ ПАНИЧНО ЗОВУ НАТО - Траже промену тактике на фронту

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА