Најновије

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА - У Србији бројне промене времена у наредном периоду

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) у сезонској прогнози пише да ће август ове године бити топлији и просечно влажан са топлотним таласима, док нас у првој половини септембра очекује наставак касног лета.

- Средња минимална температура ваздуха у августу имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити већа за око 1,3 ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и околини предвиђена је вредност просечне минималне температуре ваздуха у августу око 19,0º Ц - наводи се на сајту РХМЗ и додаје:

- Средња максимална температура ваздуха у августу биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 1,5ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и околини просечна максимална температура ваздуха током августа биће око 30,7ºС.

КРЕЋЕ НАПАД НА НИГЕР? Све је спремљено, затворено небо, отказани летови

РХМЗ наводи и да ће месечна количина падавина током августа бити у границама вишегодишњег просека, са вредностима у просеку за око четири мм ниже од вишегодишњег просека.

– У Београду и околини количина падавина у августу износиће око 45 мм.

Септембар ће бити топлији и просечно влажан у већем делу Србије, а топлији и сувљи септембар у западној југозападној и јужној Србији, док ће наставак касног лета бити у првој половини септембра.

Средња минимална температура ваздуха у септембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити већа за око 0,8ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и околини предвиђена је вредност средње минималне температуре ваздуха у септембру око 14,3ºС. Средња максимална температура ваздуха у септембру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити већа за око 0,8ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и околини просечна максимална температура ваздуха током септембра биће око 24,0º Ц - пише РХМЗ.

Он додаје и да ће у већем делу Србије месечна количина падавина током септембра бити у границама вишегодишњег просека, са вредностима у просеку за око пет мм нижим од вишегодишњег просека, а у западним , Југозападне и Јужне Србије испод вишегодишњег просека, са вредностима до 10 мм нижим у односу на вишегодишњи просек, а у Београду и широј околини септембарска количина падавина износиће око 53 мм.

- Октобар ће бити топлији и умерено влажан. Михољско лето. Средња минимална температура ваздуха у октобру имаће вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити већа за око 1,0ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и околини се предвиђа вредност средње минималне температуре ваздуха у октобру око 10,2ºС. Средња максимална температура ваздуха у октобру биће изнад вишегодишњег просека, са вредностима у просеку вишим за око 0,9ºС у односу на вишегодишњи просек. У Београду и околини средња максимална температура ваздуха током октобра износиће око 18,9ºЦ - каже се на сајту РХМЗ и додаје: - Месечна количина падавина током октобра биће у границама вишегодишњег просека са вредности у просеку за око 5 мм ниже од вишегодишњег просека. У Београду и околини укупна количина падавина у октобру износиће око 43 мм.

ЗАБАДАЊЕ НОЖА У ЛЕЂА СЕ НАСТАВЉА? Какав то предлог има Ердоган Путину?

Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА