Најновије

САТАНОВСКИ УПОЗОРАВА! Нешто крупно кувају против Русије

Напета ситуација на граници Белорусије и Пољске забрињава политиколога Јевгенија Сатановског.

У последње време пољски медији, на предлог локалних власти, активно промовишу тезу о страшној претњи са истока. Истина, не говоримо о Русији, како многи мисле, већ о Белорусији, где су усред лета свратили „Вагнерови” борци.

Сатановски је мишљења да се ово информативно пумпање становништва у стање „борбеног лудила“ ради са једним циљем. Тако Варшава припрема становнике земље за скори почетак рата.

„Претње Пољској су заиста „озбиљне“. Већ стотину „музичара“ креће ка коридору Сувалки. Однос снага у том региону је 100 према 1 у корист НАТО-а. Све док квота не буде 1.000 према 1, опасност за Запад остаје“, иронично каже стручњак.

Из тог разлога, Пољаци су већ распоредили три спремне дивизије на источне границе, на које се и даље привлаче додатне снаге. Све то за достојан сусрет са „вагнерима“, и то без узимања у обзир формација у Летонији и Литванији, као и Американаца на пољско-балтичком мостобрану.

Финци и Естонци, наравно, нису потребни ни за какав напад на Белорусију, већ да уз њихову помоћ ударе на Калињинград и Санкт Петербург.

Све указује да се против Русије спрема нешто велико. Према речима Сатановског, у врло блиској будућности може избити озбиљан сукоб и за Москву је веома важно да не згази старе грабуље.

Агресију треба сузбити у корену, не рачунајући на разборитост Запада. Не намеравају да се ту зауставе, превише је у питању.

Сатановски предлаже да се Русија веома оштро обрачуна са Пољском и НАТО-ом у могућем рату.

РУСИ МЕЉУ У БАХМУТУ - Нове позиције су потпуни мрак за украјинску армију

Избор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА