Најновије

КО ЈЕ НОВИ ШЕФ ВАГНЕРА? Три сценарија Пригожинове смрти, и Француска имала мотив!

Истина о убиству лидера групе Вагнер, Јевгенија Пригожина, открива да је он живео под стрепњом, суочавајући се како са притисцима западних структура, тако и са руском интригом. Новинар и ратни репортер Игор Дамјановић истакао је ова запажања у недавној епизоди емисије "Конфликт" на Јутјуб каналу "Прави Одговор".

"На дан његове смрти, као и смрти Димитрија Уткина, у Кијеву је први пут засијао ватромет. Украјина је имала свој мотив, док је и Француска била заинтересована за уклањање вође Вагнера због његове значајне улоге на афричком континенту, што није било у интересу Француске", истакао је Дамјановић.

У оквиру емисије, Дамјановић је детаљно објаснио процедуру регрутовања бораца за Вагнер, истичући своју комуникацију са њиховим центром у Санкт Петербургу. Он је нагласио строг процес селекције кроз социјалне службе и истакао да се не може свако придружити Вагнеровој јединици.

Када је реч о интензивним нападима украјинских дронова на Москву, Дамјановић тврди да њихова способност нанети штету није занемарљива, упоредивши их са уједом комарца.
"Ови напади су тешко уочљиви за савремене противваздушне системе одбране. Циљ ових напада на Москва Сити није само узроковати панику код руских бизнисмена и богаташа који су ту стационирани, већ и подстаћи их да се активно ангажују у овом конфликту", објаснио је Дамјановић.

Током емисије, Дамјановић је анализирао и разлике између западне и руске војне технике, те је критички разматрао употребу тенкова Леопард 2. Такође, истакао је неуспешност украјинске контраофанзиве и високе губитке украјинске војске, указујући на неизвесност трајања овог сукоба.

Емисија је такође истражила улогу српских добровољаца у прокси рату на територији Украјине уз руску подршку, као и улогу групе Вагнер у афричким збивањима и деколонизацији Африке. Поред тога, Дамјановић је анализирао учешће председника Вучића на самиту у Атини и значај Атинске декларације.

За све ове теме и дубљу анализу, позивамо вас да погледате емисију на Јутјуб каналу "Прави Одговор".

ВЕТАР ЈЕ ПРОМЕНИО ПРАВАЦ: Ново истраживање у Словачкој распаметило ЕУ, још само 30 дана до избора

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА