Најновије

НЕМЦИ ПРВАЦИ СВЕТА: Србији сребро - злато промакло за 6 разлике

Кошаркашка репрезентација Немачке нови је шампион света после победе над Србијом 83:77 у финалу Мундобаскета. "Панцерима" је ово друга медаља у историји на светским шампионатима. После изједначеног првог полувремена "орлови" дозволили противнику да се одлепи на двоцифрену предност, која се на крају показала недостижном.
Сребро... (Фото: Скриншот)

Сребро... (Фото: Скриншот)

Крај меча, победа Немачке. Србија – Немачка 77:83.

Кошаркаши Србије нису успели да се домогну златне медаље на Мундобаскету, пошто су у финалном мечу у Манили изгубили од Немачке 77:83.

"Орлови" нису одиграли на нивоу партија из четвртфинала и полуфинала, што је одлична немачка екипа умела да искористи и казни све пропусте у игри Пешићевих момака.

Сузе у очима српских кошаркаша по завршетку утакмице довољно говоре колико им је било стало да се у отаџбину врате са златним медаљама око врата, али ће за то морати да сачекају неку другу прилику.

Србија је још једном одлично ушла у меч, играла своју игру која је донела предност после 10 минута - 26:23.

Немачка није дозволила "орловима" да се резултатски одлепе и до полуврмеена је стигла до егала - 47:47.

Најлошију игру српски тим је приказао у трећој деоници - промашени су отворени шутеви за три поена, Немци су одлично затворили Милутинова под својим кошем, а са својим "шоу програмом" почеле су судије.

Својим критеријумом суђења сасекли су крила "орловима" и унели нервозу у игру српског тима, па Немачка у псоледњу деоницу улази са двоцифреном предношћу - 57:69.

У последњој деоници српски тим заиграо је много ангажованије у одбрани, док је Алекса Аврамовић "заслужио бисту" својом партијом у одлучујућих 10 минута.

Готово сам довео је Србију надомак преокрета, али поново су уследиле неке некарактеристичне грешке српског тима, уз промашену тројку Гудурића за изједначење на 49 секунди до краја меча.

Немачка је тако одбила налет "орлова" и са линије за слободна бацања дошла до историјског успеха - прве титуле шампиона света у историји.

Екипа Гордија Херберта и у финалу је показала да је најбоља на турниру, пошто у осам утакмица није доживела ниједан пораз, укључујући тријумфе против САД у полуфиналу и Србије у финалу.

Треба истаћи да је игру Србије пореметила повреда Огњена Добрића, који је незгодно стао још у трећем минуту и до краја меча није успео да се врати у игру.

Најефикаснији у победничком тиму били су Денис Шредер са 28 и Франц Вагнер са 19 поена.

Српски тим предводио је Алекса Аврамовић са 21 поеном, капитен Богдановић додао је 17 (већина у првом полувремену), а Филип Петрушев 10.Србија није успела да освоји златно, али екипа коју је предводио искусни лисац Светислав Пешић одиграла је одличан турнир, обезбедила пласман на Олимпијске игре наредне године у Паризу и вратила нацији веру у кошаркашки национални тим.

Прочитајте ОВДЕ о заоштравањима у Републици Српској

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА