Најновије

ОТКРИВЕН ПЛАН НЕОНАЦИСТА: Кијев и запад хтели да активирају „прљаву бомбу“ у Украјини

Кијев је, на подстицај Запада, хтео да активира „прљаву бомбу“ у Украјини како би потом оптужио Русију за нуклеарни тероризам, рекао је заменик секретара Савета безбедности Руске Федерације Јуриј Коков у интервјуу за „Росијску газету“.

„Откривени су планови украјинских неонациста, који су, на подстицај својих западних консултаната, намеравали да изврше провокацију на својој територији детонацијом такозване прљаве бомбе са циљем да накнадно оптуже Русију за нуклеарни тероризам", рекао је Коков.

Руски ФСБ је крајем јуна ове године саопштио да је приведено пет особа које су покушале да извезу у иностранство радиоактивни изотоп цезијум-137, који је планирано да се употребе за инсценирање употребе оружја за масовно уништење у циљу дискредитације Русије.

Кијев прибегава отвореном терору

Кијевски режим и његови западни покровитељи, неспособни да промене ситуацију на у своју корист на бојном пољу, све више прибегавају отвореном терору, изјавио је заменик секретара руског Савета безбедности.

„Мете њихових терористичких напада и диверзија су цивили и цивилни објекти. У ту сврху активно се користе ракетни и артиљеријски системи великог домета, беспилотне летелице и поморска возила, првенствено западне производње и забрањене у целом свету противпешадијске мине и касетна муниција“, рекао је Коков.

Током специјалне војне операције оборено је на хиљаде украјинских дронова који су гађали војне и цивилне циљеве у Русији.

ЕКСПЛОЗИЈА У КИЈЕВУ: Ројтерс открио положаје украјинске ПВО

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА