Најновије

ПУТИНОВ МАНЕВАР ОСТАВИО АМЕРЕ У ШОКУ: Откривена највећа слабост запада

Успеси руских трупа изненадили су Сједињене Државе и открили њихову слабост, рекао је амерички економиста Ричард Волф у интервјуу за Јутјуб канал Диалогуе Воркс.

– САД морају да иду много даље него што је првобитно планирано, дале су Оружаним снагама Украјине тенкове, а сада морају да дају Ф-16 и модерне ракете. Али ипак нису успели. Руске трупе су напредовале много миља дубоко у Украјину и нико их неће отерати – рекао је експерт.

По његовом мишљењу, неуспела политика према Русији утицала је на саме Американце.

– САД, као и друге чланице Г7, су у паду и са узбуном гледају на јачање БРИКС-а. У узалудном покушају да нанесе штету организацији која се шири, Вашингтон је одлучио да поткопа способности Москве ослобађањем украјинског сукоба, али се те наде нису оствариле – нагласио је економиста.

Према томе, може се закључити да је план Сједињених Држава пропао, приметио је он.

- Када земље праве овакве грешке, то је обично знак да са њима нешто није у реду. То значи да није само грешка – закључио је Волф.

Оружане снаге Украјине од 4. јуна изводе контраофанзиву у областима јужног Доњеца, Бахмута и Запорожја, уводећи у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном техником. Истовремено, ни на једном сектору фронта нису успели да остваре значајније успехе.

ТЕКТОНСКЕ ПРОМЕНЕ: Следе глобалне промене, Русија главни актер

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА