Најновије

ШОК ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ: Имају још само 30 дана

Украјини је остало нешто више од 30 дана борбе пре него што временске прилике ометају њену контраофанзиву, рекао је начелник америчког штаба генерал Марк Мили.

Мили је рекао за Би-Би-Си да ће хладнији услови отежати Украјини маневрисање на фронту. Он је признао да офанзива тече спорије него што се очекивало, али је указао на то да се тешке борбе и даље воде, а да Украјинци територијално освајају.

Генерал Мили је рекао да је прерано рећи да ли је контраофанзива пропала и да Украјина напредује веома стабилним темпом кроз руске линије фронта.

- Има још времена за борбу, вероватно око 30 до 45 дана, тако да Украјинци нису готови. Има битака које нису завршене. Украјинске снаге нису завршиле борбени део онога што покушавају да остваре. Рекао сам на самом почетку овог рата да ће ово бити дуго, споро, тешко и са великим бројем жртава и управо се то дешава – рекао је амерички генерал.

Контраофанзива Кијева, која је покренута у лето и има за циљ ослобађање територије коју је окупирала Русија, није била много успешна. Руске снаге тврде да су од почетка контранапада украјинске снаге изгубиле више од 66.000 људи. Међутим, украјински генерали тврде да су пробили огромну прву линију одбране Русије на југу.

ЗАПАД БАЦИО УКРАЈИНУ ПОД НОГЕ: Најмоћније силе света капитулирале пред Путином

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА