Најновије

КИЈЕВ САЗНАО ШТА МОСКВА СПРЕМА? Креће други круг мобилизације у Русији?

Украјинска војска саопштила је данас да би Русија ускоро могла да покрене велику кампању мобилизације како би покушала да регрутује стотине хиљада војника из унутрашњости Русије и окупиране Украјине.

Украјински Генералштаб није пружио никакве доказе који поткрепљују њихову тврдњу, пренео је Ројтерс. Руски званичници су навели да не постоје планови за нови талас мобилизације и да је Москва фокусирана на регрутовање професионалних војника, навела је агенција.

РУСИ НАСТАВЉАЈУ ДА МЕЉУ: Украјинцима смањују број војне опереме, опет оде "цезар"

„Ускоро се очекује масовна присилна мобилизација становништва у Руској Федерацији и привремено окупираним територијама Украјине због катастрофалних губитака окупатора”, саопштио је украјински Генералштаб. Према проценама Кијева, нови талас мобилизације могао би да обухвати између 400.000 и 700.000 регрута. Украјина је навела да би број Руса регрутованих у Москви и Санкт Петербургу остао „минималан”, док би била извршена опсежна мобилизација из региона изван два велика руска града. Генералштаб је објавио саопштење неколико дана након што је високи украјински војни обавештајни званичник рекао да се у Украјини тренутно налази 420.000 руских војника, преноси Танјуг.

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА