Најновије

ХРВАТ САСТАВИО ХАШКУ ОПТУЖНИЦУ ПРОТИВ ПУТИНА! Србија изручује избегле Србе Загребу! (ВИДЕО)

Хрватска хапси Србе који дођу неким послом у Хрватску због објава на Фејсбуку, јер је у Загребу формирана група у полицији која прати профиле по друштвеним мрежама, и онда кад неко улази у Хрватску, гледају да ли је он качио нешто што вређа осећаје Хрвата, изјавио је Саво Штрбац, некадашњи задарски судија и председник Верификационо информативног центра „Веритас“, приликом гостовања у емисији Луча јутјуб канала Прави одговор. 

Фото: Принтскрин

Тако, према његовим речима, хрватске власти хапсе и осуђују прекршајно на затворске казне или некад новчане, Србе који окаче крајишку љубавну песму „Јован Далматинац“, слике кошаркаша Радуљице са кокардом на којој пише „Врати нам се војводо на Динару поново“, због слике Крајишника испред цркве Св. Марка у Београду где је на обележавању погрома истакнута и застава Равногорског четничког покрета, због слике Драже Михајловића из америчког Тајмса 1942. године, због фотографије на којој се у позадини види слика Драже Михајловића на улазу у Четнички дом у Индијани... 

- А таквих четничких домова имате по Америци, Аустралији и Великој Британији много, и ја кад сам гостова био сам у таквом дому. Ви кад хоћете да гостујете тамо код Срба, немате ни где друго гостовати него у четничком дому – објаснио је Штрбац.

Упитан да ли ће Срби бити хапшени ускоро и због слика краља Александра Карађорђевића, рекао је да то уопште није шала и да то може да се деси. 
Он је говорио о томе како Хрвати подижу хиљаде оптужница за ратне злочине против Срба, а да кривично дело побуне, иако је проглашена општа амнестија, не спроводе, већ сваког појединачно Србина „чешљају“, како би му натоварили неку оптужницу. Осим тога, како је рекао, Србија Загребу изручује избегле Србе против којих Хрватска подигне оптужницу. 

- Србија је Хрватској изручила најмање седморицу Срба избеглица. Србија не да држављанство када је неко процесуиран за ратни злочин у Хрватској. Да им је дала држављанство не би их могла изручити. Људи су мањи од маковог зрна, не смеју да узимају ни документе, живе у мишјим рупама како се то каже, бојећи се да ће их неко изручити – упозорава Штрбац на понашање Београда. 

Он је открио и да „Украјинци уче од Хрвата како се непријатељи процесуирају за ратне злочине“. 

- И већ је преко 100.000 Руса процесуирано за ратне злочине. То није никаква тајна, и тиме се хвале и Украјинци и Хрвати. Хрвати су још у августу прошле године упутили у Украјину своју делегацију из њиховог државног „одвјетништва“, односно тужилаштва. Ту делегацију је водио њихов дугогодишњи државни тужилац, који је три пута биран за државног „одвјетника“, односно тужиоца, а сада је у пензији. И повео је најбоље људе.

Њему се приписује да је аутор оптужнице против Путина коју је подигао Међународни кривични суд у Хагу – казао је Штрбац који је у емисији открио име и презиме овог познатог хрватског тужиоца. 

Он је рекао да се процесуирање непријатеља показало као најефикаснији метод систематског чишћења. 

- Исти је циљ и у Хрватској и у Украјини и на Косову и Метохији, а то је смањити Србе, односно Русе, на некакве проценте који неће бити реметилачки фактор – истакао је . 

Детаљније о свему сазнајте у емисији на јутјуб каналу Прави одговор.

Руске специјалне снаге ушле дубоко у Украјину и врше масовне диверзије

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА