Најновије

Кијев тврди да су Руси претрпели страшан пораз! После осам година заузели стратешки важне тачке, камером забележили целу акцију! (ВИДЕО)

Саветник украјинског министра унутрашњих послова Антон Герашченко, објавио је да су снаге Украјине поновно преузела контролу над "Бојковим торњевима".

"Украјина је поновно преузела контролу над такозваним 'Бојковим торњевима'", објавила је Обрамбена обавештајна служба Украјине.

Како је саветник украјинског министра објаснио у својој објави на мрежи "X", "Руси су их окупирали још 2015. године, и користили су их у војне сврхе".

Како је казао Герашченко, враћање ових торњева под контролу Украјине је од велике важности за даљи ток рата.

- Враћање ових торњева под украјинску контролу је од велике вредности, јер су их Руси користили као локацију са које су ракетама земља-ваздух браниле своје ратне бродове, али пре свега као платформе за све врсте сензора за прац́ење, контролу и надзор, ширец́и руске оперативне способности. Одбрамбена обавештајна служба Украјине лишила је Русе многих могућности праћења и обавештајних података тако што их је избацила са ових торњева. Овај корак је био пресудан не само у борби Украјине за Црно море већ и за више простора за њене обалне и ваздушне операције. Јединствену операцију успостављања контроле над њима извеле су снаге Одбрамбене обавештајне службе Украјине - написао је Герашченко.

Убијено на стотине украјинских бораца, уништене хаубице и борбена возила

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА