Најновије

ПЛАН НЕПРИЈАТЕЉА ОСУЈЕЋЕН: КГБ похапсио диверзанте

Припадници КГБ-а ухапсили су диверзанте који су се спремали да минирају железницу.

Фото: Јутјуб

Њих је врбовала Служба безбедности Украјине, саопштио је КГБ, пренела је агенција "Белта".

Како се наводи, припадници КГБ идентификовали су и притворили чланове три групе који су припремали терористичке нападе на железници у Столбцовском и Толочинском округу (Минска и Витебска област).

Код њих су пронађени експлозиви и детонатори.

Један од осумњичених, који се спремао да постави експлозив на прузи у Минској области, самоиницијативно се повезао са Службом безбедности Украјине и у припрему терористичког напада укључио је и бившег колегу, преоси Спутњик.

Држављанин Украјине, који се бавио организацијом напада у Витебској области, ангажовао је двојицу Белоруса који су умели да рукују експлозивима, наводи овај медиј. Припадници КГБ такође су ухапсили држављанина Украјине који је преко белоруске границе илегално пребацио малокалибарско оружје, експлозив и беспилотне летелице.

Окривљени су у истражном затвору КГБ где дају признања. Како наводи лист "СБ. Белорусија данас", групе диверзаната Службе безбедности Украјине разбијене су током последње недеље августа, а њихов циљ било је извођење саботажа и терористичких напада не само у Белорусији, него и у Русији.

Како преносе руски и белоруски медији, они су планирали да дигну у ваздух железнице у тренутку проласка путничких возова, што би, верују, резултирало великим бројем жртава. "Противник је имао за циљ максималан број људских жртава", рекао је заменик шефа истражног одељења КГБ Константин Бичек у најави филма о хапшењу диверзаната.

Руске специјалне снаге ушле дубоко у Украјину и врше масовне диверзије

Извор: B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА