Најновије

ШАПИЋ: Вучић није увек био срећан због мојих одлука

Градоначелник Београда Александар Шапић истакао је да ће поднети оставку уколико буду расписани избори у престоници.

Шапић је говорио и о односу са председником Србије Александром Вучићем и истакао да нема ниједан проблем са шефом државе.

- Никада за ових годину и по дана нисмо имали ниједан проблем. Ми се никада посвађали нисмо. И мислим да имам његову пуну подршку. Ја сам на ово место дошао да бих водио Београд, а не да бих статирао и да бих се од некога сакривао. Председник Вучић то зна - рекао је Шапић у емисији “Уранак” на К1.

Како је додао, "за ових годину и по дана никад није извршио притисак на мене, тражио од мене да нешто урадим".

- Да ли је увек био пресрећан због неких мојих одлука - наравно да није. Али, какве везе то има, ја сам дошао да преузмем одговорност, да урадим најбоље ствари за Град Београд. И мислим да смо за годину и по дана оправдали поверење Београђана и председника Вучића - рекао је он.

Шапић је за Тањуг рекао да наставља да води град стратешки, а да је за изборе увек спреман. Додаје да превремене изборе увек намећу околности и да, уколико буде било потребе за превременим изборима, они ће се десити како на нивоу републике, тако и у граду.

- Што се тиче мене као градоначелника, ја сам се од првог дана када сам дошао на ово место понашао стратешки и дугорочно, иако је тема београдских избора била актуелна и пре него што сам изабран за градоначелника - изјавио је он.

Када је реч о подношењу оставке, градоначелник каже да је све ствар договора, и додао да председник Србије Александар Вучић и он имају добар и квалитетан однос, као и да су се до сада увек за све договарали, те нема разлога да тако не буде и следећег пута.

Нагласио је да човек који се бави његовим послом мора увек да буде спреман за изборе, мора увек да буде спреман да повери поверење грађана, али то не значи да се због тога неће стратешки бавити неким стварима.

- Када бисте се стално бојали избора свака два, три месеца, онда бисте само седели и не бисте донели ни једну стратешку одлуку. Настављамо да водимо град стратешки, за изборе смо увек спремни. Уколико се одлучи да се иде на изборе на свим нивоима, онда ћемо применити методологију која је за то неопходна - рекао је Шапић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА