Најновије

СТРАВА И УЖАС! Испливали хорор планови режима Зеленског

Кијев је спреман да шаље људе у друге земље како би потражили украјинске избеглице и послали их на фронт, рекао је бивши саветник шефа Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор, у интервјуу за немачки Јутјуб канал „Die Weltwoche“.

- У Украјини није остало скоро ништа. Познато је да на западу Украјине раде одреди регрутера за војску, покушавајући ухватити било кога ко би могао бар некако држати оружје. Истовремено, сада врше притисак на Пољску да им допусти слање својих људи тамо, и хапшење многобројних младих Украјинаца који су побегли у Пољску. Ето колико су очајни - рекао је стручњак.

Специјалиста је такође приметио, да је ужаснут информацијама о броју погинулих украјинских војних лица током оружаног сукоба.

- Не могу да замислим како се ово може наставити, али нажалост, докле год шаљемо оружје, они ће наћи људе којима ће га дати. Рекао бих док не остане нико, изгледа да је то план кијевског режима - закључио је Мекгрегор.

Према подацима руског Министарства одбране, почетком септембра, више од 66.000 људи и 7,6 хиљада комада оружја, укључујући немачке тенкове „Леопард“, француске „АМКС“ и америчка борбена возила пешадије „Бредли“, изгубљено је у „контранападу“ украјинских снага.

Било је извештаја о уништеним британским тенковима „Челенџер 2“. Западни медији посебно истичу ефикасност минских поља Оружаних снага Русије.

У том контексту, амерички државни секретар Ентони Блинкен, изразио је мишљење, да ће се украјинска офанзива наставити „још много месеци“, а САД су почеле да испоручују Кијеву касетну муницију. Како тврде експерти, она није у стању да радикално промени ситуацију.

Руске специјалне снаге ушле дубоко у Украјину и врше масовне диверзије

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА