Најновије

Убијено на стотине украјинских бораца, уништене хаубице и борбена возила

Оружане снаге Русије убиле су до 140 војника у јужнодоњецком правцу. Уништена су три оклопна борбена возила и два аутомобила, саопштило је данас Министарство одбране Руске Федерације.

У краснолиманском правцу руске снаге одбиле су напад украјинске војске, убијено је до 45 украјинских војника, а уништено два борбена оклопна возила, три камионета и хаубица Д-30;
Руске снаге уништиле су командни и осматрачки пункт територијалне одбране украјинске војске у Сумској области и складиште муниције у Черниговској области.

У доњецком правцу код Авдејевке, Андрејевке и Мајорска руска војска одбила је пет напада украјинских снага. Губици украјинских снага износили су више од 255 војника. Уништена су два борбена возила пешадије, шест аутомобила и самоходно артиљеријско оруђе „гвоздика“.

Руски ПВО системи уништили су у претходна 24 часа 41 украјински дрон у ДНР, Запорошкој и Херсонској области, а пресретнуте су четири ракете „хајмарс“ и „ураган“.

Руске снаге уништиле су складиште муниције украјинских снага код Велике Новоселке у ДНР.

У херсонском правцу руске снаге убиле су до 80 украјинских војника и уништиле артиљеријски систем М777 и пет аутомобила.

У купјанском правцу убијено је до 25 украјинских војника и уништено три аутомобила, два артиљеријска система М777 америчке производње, хаубице ТРФ1 француске производње и Д-20, самоходно артиљеријско оруђе „гвоздика“ и борбено возило Т-122 „сакарија“ турске производње.

Код Работина и Вербовог у Запорошкој области руске снаге одбиле су три напада украјинске војске, а противник је изгубио до 35 бораца. Уништен је један украјински тенк, шест борбених возила пешадије, укључујући три „бредлија“ америчке производње и три аутомобила.

Током противбатеријске борбе претходног дана уништене су украјинске хаубице М777 и М119 америчке производње, две хаубице Д-30, хаубица „мста Б“ и станица за радиоелектронско ратовање „нота“, рекао је генерал Игор Конашенков.

ПУТИН СЕ ОГЛАСИО: Објављен услов за мировне преговоре

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА