Најновије

ШТА ЈЕ ТО ПУТИН ДОГОВОРИО СА КИМ ЏОНГ УНОМ: Лансирни комплекс од ког ће се западу дићи коса на глави

Путин и Ким Џонг Ун посетили су лансирни комплекс космичког ракетног комплекса Сојуз-2 на космодрому Восточни.

Путин је јутрос дочекао севернокорејског лидера, који је возом стигао на железничку станицу космодрома, у руској Амурској области, после чега је уследио преглед лансирног комплекса космичког ракетног система Сојуз-2.

„Русија ће помоћи Северној Кореји да изгради сателите. Због тога смо дошли на космодром Восточни“, рекао је руски председник.

„Лидер Северне Кореје показује велико интересовање за ракетну технологију и они покушавају да развију свемирски програм“, рекао је он.

На питање да ли ће се разговарати о војно-техничкој сарадњи, Путин је одговорио: „Разговараћемо о свим питањима, полако. Има времена"

Он је такође напоменуо да је руски министар одбране Сергеј Шојгу недавно посетио Северну Кореју и да је тамо био добро примљен.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков раније је рекао да ће Ким и Путин разговарати о билатералној сарадњи, укључујући трговинско-економске везе и културну размену, као и о ситуацији у региону и свету.

Ким Џонг Ун верује да његова садашња посета Русији, прва у четири године, показује важност стратешких односа између Русије и Северне Кореје, јавила је севернокорејска новинска агенција КЦНА.

СРБИ ЈОШ САМО МАЛО: Русија има поруку за Космет, решићемо вам проблем

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА