Најновије

ХАОС НА КОСОВУ: Општина Лепосавић у "Асоцијацији косовских општина"

Како су многи најавили, данашњи састанак у Бриселу између главних преговарача Београда и Приштине, Александра Вучића и Аљбина Куртија, треба да покаже да ли су стране спремне на деескалацију ситуације на северу. Упркос томе локална Скупштина у општини Лепосавић данас је затражила пријем у тзв. Асоцијацију косовских општина.
Призор из Приштине (Фото: Скриншот)

Призор из Приштине (Фото: Скриншот)

Потпредседник Самоопредељења у Јужној Митровици Аљбан Ука изјавио је да је Скупштина Општине Лепосавић затражила пријем у тзв. Асоцијацију косовских општина.

Према његовим речима одборници у овој општини, чији су чланови након напуштања Срба почетком новембра прошле године само Албанци, једногласно су донели одлуку о пријему у ову асоцијацију.

„Скупштина општине Лепосавић гласала је за учлањење ове општине у Заједницу општина Косова“, написао је Ука на свом налогу на друштвеним мрежама.

Крајем августа општина Северна Митровица, на захтев новоизабраног градоначелника Ердена Атића примљена је у Асоцијацију, што је од стране многих међународних представника оцењено као корак који не смирује тензије већ поспешује даљу ескалацију ситуације у општинама на северу Косова и Метохије.

Срби још од краја маја свакодневно протестују испред општина Лепосавић, Звечан и Зубин Поток тражећи повратак на своја радна места са којих су силом истерани од стране специјалних јединица тзв. косовске полиције које су и данас присутне у општинским зграда, упркос тврдњама Аљбина Куртија да је ситуација мирна те да су се специјалци у два наврата за по 25 посто повукли из ових зграда.

Прочитајте ОВДЕ о борбама на Купјанском правцу 

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА