Најновије

РУСКА ПОРУКА АМЕРИКАНЦИМА! Нећете више ви да одлучујете

САД покушавају да представе продуктиван дијалог између Русије и Северне Кореје као фактор нестабилности у свету, каже руски амбасадор у Вашингтону.

Оцена Вашингтона о посети севернокорејског лидера Ким Џонг Уна Русији је манифестација његове дволичности. Москва ће сама одлучити с ким ће сарађивати, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Државама Анатолиј Антонов.

Наиме, потпредседница САД Камала Харис изјавила је да би састанак севернокорејског лидера Ким Џонг Уна са руским председником Владимиром Путином био "огромна грешка". Харис је додала да "чврсто верује да ће и Русију и Северну Кореју ово додатно изоловати".

Како је Антонов навео, САД покушавају да представе продуктиван дијалог између Русије и Северне Кореје као фактор нестабилности у свету.

"Сједињене Државе немају право да нас уче како да живимо. Русија, одговорна нуклеарна сила, стална чланица Савета безбедности УН, способна је да самостално одлучује с ким ће комуницирати", поручио је Антонов.

Руски дипломата је додао да је негативна реакција из Вашингтона и покушај да се конструктивна интеракција Руске Федерације и Северне Кореје представи као фактор ризика за глобалну стабилност, још један пример лицемерја.

"Како се, у овом случају, могу оценити америчке акције за формирање војних коалиција у азијско-пацифичком региону и припреми великих вежби у близини Корејског полуострва уз ангажовање стратешких средстава?", упитао је руски амбасадор и додао да таква дволичност одавно никога не изненађује.

Према његовим речима, Американци могу да испоручују оружје на жариште, односно у Украјину, али је руска војно-техничка сарадња са иностранством, по логици администрације, противзаконита.

Антонов је истакао да је време да САД "одбаце политику санкција" и размишљају о изградњи равноправних односа са свим државама на принципу недељиве безбедности. 

"Више неће бити могуће сачувати униполарну доминацију коју толико воле званични кругови", закључио је он.

Руски председник Владимир Путин састао се у среду са севернокорејским лидером Ким Џонг Уном на космодрому Восточни у Амурској области. Лидери су водили преговоре прво у проширеном формату, уз учешће делегација, а затим у формату тет-а-тет.

Главна тема разговора био је развој билатералних односа.

УГУРАО ЗЕЛЕНСКОГ У СУКОБ: Сад тврди да су "Химарси" вредни али руска армија ефикасна

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА