Најновије

УПАЛИ У ЗАМКУ: Жесток дуел НАТО и руских тенкова (ВИДЕО)

Немачка штампа објавила је снимак наводно снимљен у јулу ове године, који приказује сукоб украјинског тенка Леопард 2 и руског Т-72.

У опису снимка који је објавило немачко издање Фокус тврди се да се сукоб догодио на почетку украјинске „контраофанзиве“.

На снимку се види како немачки тенк улази у битку против два руска тенка, који су били приморани да се повуку, преноси ТВ Фронт.

Очигледно, посада немачког возила је упала у заседу руским тенковима, искористивши фактор изненађења. Према немачким посматрачима, томе у прилог говори и релативно незаштићен положај немачког тенка, који није био припремљен за директну борбу.

Бљесак и облик експлозије погођене ракете коју је испалио Леопард 2 указује на употребу високоексплозивне муниције. Употреба високоексплозивног, а не кумулативног пројектила, према немачким посматрачима, сугерише да је посада тенкова напунила прву муницију на коју је наишла.

Руски тенкови Т-72 су оштећени, али су остали у функцији и након мањих поправки враћени су у употребу.

Тек сада објављивање снимка снимљеног почетком јула првенствено указује на одсуство других доказа о „победи” западне технологије над руском технологијом.

По свему судећи, објава у немачкој штампи има за циљ да ублажи информације о уништењу значајне количине војне опреме коју је Запад испоручио Кијеву.

ХЕРЧЕНКО ОТКРИО: Који су кључни услов за окончање сукоба у Украјини

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА