Најновије

ВУЧИЋ СВЕ ПРИХВАТИО - КУРТИ ТРАЖИО НЕМОГУЋЕ: Последње вести из Брисела, јавио се Борељ као потврда

Високи представник Европске уније за спољне послове Ђузеп Борељ рекао је да Аљбин Курти данас није хтео да прихвати компромисни предлог ЕУ, већ је инсистирао на одредби о признању Косова од стране Београда.

Борељ је после данашње рунде дијалога у Бриселу рекао да је председник Србије Александар Вучић прихватио компромисни предлог ЕУ о путу нормализације односа, док премијер Косова Аљбин Курти није био спреман да крене напред и започне кредибилан процес успостављања Заједнице српских општина, већ је инсистирао да се 'де факто' признање успостави као први корак.

Борељ је уочи трилатералног састанка са председником Србије Александром Вучићем и премијером Косова Аљбином Куртијем поручио да је "време да се почне са имплементацијом споразума о путу нормализације и да ће се данас видети да ли су они спремни да преузму одговорност".

Председник Вучић рекао је после састанка да је он окончан неуспешно јер приштинска страна није хтела да прихвати компромисни предлог ЕУ за пут нормализације.

Вучић је новинарима у Бриселу навео да је српска страна прихватила компромисни предлог ЕУ, да Курти није то желео и састанак је завршен.

КУКАЛА ИМ МАЈКА: Преко 800 мртвих за 24 сата

Нагласио је и да је јасно да Курти избегава да формира Заједницу српских општина, а да Србија не бежи од својих обавеза. Указао је и да је од откако је на власти Курти пораст етничких инцидената, а да је само у последња два месеца забележено 50 одсто више етничких инцидената него у најгоре време било кога другог на власти у Приштини.

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА