Најновије

Хорор за Кијев, све креће да се руши! Руси пред преговоре решили да задају најтежи могући ударац Украјини!

Украјина ће изгубити своје територије пре него што почну преговори са Русијом, сматра бивши амерички маринац Брајан Берлетић.

- Видимо да су ове области сада званично постале део Русије, Руси их никада неће уступити Украјини, а сви који мисле да хоће живе у свету апсолутне фантазије. Чак постоји могућност да ће још више области постати део Руске Федерације. Сваким даном Украјина је све слабија, а Украјинци ће имати мању државу када коначно седну за преговарачки сто - изјавио је Берлетић, преносе "РИА Новости".

Он је приметио да је Америци, која сукоб користи као оруђе рата против Русије, свеједно колико Украјинаца гине на бојном пољу или колико ће територија на крају морати да се одрекну.

Према подацима руског Министарства одбране, Украјина је до почетка септембра у "контраофанзиви" изгубила више од 66.000 људи и 7.600 комада оружја, укључујући немачке тенкове "леопард", француске АМКС и америчка борбена возила пешадије "бредли". Појавили су се извештаји о првом уништеном британском тенку "челенџер", а западни медији нарочито истичу ефикасност руских минских поља и вишеслојне линије одбране.

У том контексту, амерички државни секретар Ентони Блинкен изразио је мишљење да ће офанзива украјинских оружаних снага трајати "још много месеци", а САД су испоручиле Кијеву касетну муницију.

Руски одговор затресао Запад: Кедми о револуционарној одлуци Москве

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА