Најновије

СТИЖУ НОВЕ РСКЕ ЗВЕРИ: Оружје које може да меље све око себе

Међу новим пловилима су фрегата "Адмирал Головко", стратешка ракетна подморница "император Александар III" и нуклеарна подморница "Краснојарск"

У састав Ратне морнарице Русије до краја 2023. године ући ће 12 пловила, међу којима ће бити и неколико подморница, рекао је руски министар одбране Сергеј Шојгу на састанку у седишту руске Тихоокенаске флоте.

ОВО УКРАЈИНЦЕ МОЖЕ ПРЕСКУПО ДА КОШТА: Убацили Ким Џонг Уна у своје...

Руска ратна морнарице је ове године већ добила два брода, а до краја године ће добити још 12 нових пловила, међу којима су фрегата "Адмирал Головко", стратешка ракетна подморница "император Александар III" и нуклеарна подморница "Краснојарск", истиче министар, преноси Министарство одбране Руске Федерације.

Унапређење руске морнарице омогућава Русији да одбрани своје геополитичке интересе и да на адекватан начин одговори на нове изазове и претње, појашњава министар одбране и додаје да је у последњих десет година руска морнарица попуњена са више од 50 бродова.

Руско Министарство одбране активно модернизује руску морнарицу како би могла да штити интересе земље, наглашава он и додаје да се за потребе руске морнарице развијају пројекти подморница и беспилотних подводних возила, као и роботских система.

Шојгу је данас у радној посети Приморској покрајини ујутру, извршио је инспекцију изградње комплекса плутајућег дока и проверио како се одвија ремонт и модернизација нуклеарних подморница које се раде за потребе државе у фабрици "Звезда" у граду Бољшој Камен.

ОРАНИЦЕ ЗА ГРОБЉА: Украјинци више немају места за страдале

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА