Најновије

Трансродни портпарол украјинске војске поново прети: Позвао на убиство "марионета Кремља"

Американац Сара Ештон-Сирило поручио да се његова претња смрћу односила на руског новинара Сашу Коца, Марију Захарову и омбудсмана Татјану Москаљкову

Трансродни портпарол украјинске војске, Американац Сара Ештон-Сирило поново је позвао на убиство руских новинара наводећи да су "руски пропагандисти" исто што и ратни злочинци и да Кијев планира да "приведе правди ове злочинце" након што Украјина "победи и врати се границама из 1991. године".

На свом профилу на мрежи Икс (бивши Твитер) портпарол је поручио да је РТ сугерисао да је његова објава од 8. септембра, у којој је отворено претио руским новинарима, "била неодређена" па је појаснио на кога се односила.

"Дозволите ми да јасно поновим - за марионете Кремља Сашу Коца (руски новинар), Марију Захарову и такозвану шефицу за људска права Татјану Москаљкову", поручио је трансродни портпарол.

У објављеном видео снимку Ештон-Сирило је запретио да се они који раде за председника Владимира Путина и његову пропаганду неће извући након сукоба у Украјини, јер не могу да се сакрију иза некаквих титула и звања, пошто Кијев зна за њих.

Последњи коментар портпарола украјинске војске уследио је након јучерашњег коментара Маргарите Симоњан, главне уреднице РТ-а и медијске групе "Расија севодња".

Симоњан је, у објави на Телеграму, подсетила на, благо речено, непримерене изјаве портпарола украјинске војске, који је 8. септембра претио смрћу јавним личностима Русије.

"Следеће недеље зуби руских ђавола шкрипиће још јаче, а њихова уста испуниће пена у неконтролисаном безумљу, када свет види како омиљени пропагандиста Кремља плаћа за своје злочине", рекао је тада овај трансродни портпарол.

Он је запретио и да ће то бити "само почетак", јер ће сви "руски војни злочинци и они који се баве пропагандом" у интересу Кремља бити ухваћени, те да ће над њима бити извршена правда "уз веру у Бога".

Након ове објаве, огласила се и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, као и низ других медијских личности.

Маргарита Симоњан је указала да спорни видео није фејк, што су неки помислили у неверици, јер нису могли да верују да се такве изјаве могу изрећи јавно, а да не дође до свеопште међународне осуде.

Симоњан је истакла да та објава још стоји на званичном профилу украјинског портпарола, и да "ако то није претња смрћу руским новинарима", онда она не зна шта јесте.

Након оваквих изјава Саре Ештон-Сирило, Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривични поступак против њега.

Подсетимо, од како је почела Специјална војна операција интензивирани су напади на руске новинаре и људе блиске Кремљу. Убијена је и ћерка познатог политичког филозофа и писца Александра Дугина, Дарја, и још неки новинари, а смрти је за длаку побегао и познати писац Захар Прилепин.

Осуда шире јавности на све ово није била довољно гласна, те се претње, очигледно, настављају.

Ипак, претње не иду на рачун само истакнутих личности из јавног живота Русије, већ се оне упућују и свим Русима.

Министар спољних послова РФ Сергеј Лавров данас је подсетио на неке од њих.

Бивши амбасадор Украјине у Казахстану изјавио је да је сада потребно убити што више Руса, како то не би морала касније да раде њихова деца. Саветник председника Зеленског Михаил Подољак сматра да народ који живи у Харковској, Луганској и Доњецкој области треба да заборави на реч "Руси", као и да Украјинци мрзе грађане Русије, које ће увек гонити, правно и физички.

План је, како је Подољак додао, и да се иде напред и да се притом убије максималан број Руса.

"Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов каже да Русија треба да нестане са мапе света, да читава Москва треба да изгори, те да је разговору са Москвом најбољи инструмент за преговарање оружје у рукама. А министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба рекао је у марту прошле године да би ликвидација председника Русије била довољна мера која би довела до краја рата у Украјини", подсетио је Лавров.

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА РУСКА ОФАНЗИВА: Још 300.000 војника улази на фронт

Извор: Рт.рс

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА