Најновије

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Ким и даље у Русији, обилази фабрике оружја, праве се договори

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун, у пратњи заменика премијера и шефа руског Министарства индустрије и трговине Дениса Мантурова, посетио је фабрике авиона у руском граду Комсомољск на Амуру где су, између осталог, демонстрирали лет ловца Су-35.

Воз Ким Џонг Уна, којим је дошао у посету Русији, стигао је у Комсомољск на Амуру у петак ујутру, саопштила је влада Северне Кореје. Како је председник Русије Владимир Путин раније најавио, Ким има густ распоред. Посетиће фабрике за производњу авионске технике, а очекује га и низ састанака са војним врхом Русије који ће се суштински свести на демонстрацију способности руске Тихоокеанске флоте.

Севернокорејски лидер је посетио инжењерски центар и производне радионице ваздухопловног комбината "Јуриј Гагарин", где је заједно са руским министром индустрије и трговине надгледао производњу борбених авиона и завршну монтажну радњу руских авиона Су-35 и Су-57.

Како је напоменуо Мантуров, Русија види потенцијал за сарадњу са Северном Корејом у области производње авиона, али и других индустрија, што је, како је додао, данас актуелно с обзиром да обе земље теже да остваре технолошки суверенитет.

Руска страна је Киму показала дигиталну технологију која се користи за креирање савремених авиона, као и завршну монтажну радњу авиона СЈ-100 у фабрици у којој се тренутно тај авион тестира са руским системима, у току су припреме за испитивање на аеродрому авиона са руским моторима ПД-8.

Пред крај посете, лидер Северне Кореје и руски министар су оценили демонстрациони лет вишенаменског руског ловца Су-35.

Ким Џонг Ун допутовао је у Русију у уторак, састао се са руским председником на космодрому "Восточни". Њихов састанак је трајао шест сати, сам разговор је трајао око четири сата, преносе "РИА Новости".

Путин и Ким Џонг Ун разговарали су о билатералним односима, а дотакли су се питања сарадње у пољопривреди, туризму, као и развоју транспортне и логистичке инфраструктуре. Било је речи и о ситуацији на Корејском полуострву и у Европи.

Руски одговор затресао Запад: Кедми о револуционарној одлуци Москве

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА