Најновије

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА КИЈЕВ: САД више немају опција да интервенишу

Украјинска контраофанзива се претворила у „катастрофу”, рекао је амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор у интервјуу за Јутјуб канал „Редактирано”.

Пре свега, то је због чињенице да Запад обучава украјинска војна лица за борбу као током Другог светског рата, док Русија ратује у модерним временима.

Контраофанзива је била катастрофа – 71 хиљада или 69 хиљада мртвих, и страховит губитак технике, и све то из разних разлога. Прво, украјинска војска је обучена да се бори као што се бори НАТО.

НАТО, а посебно војска Сједињених Држава, организовани су за борбу против неке верзије Другог светског рата. Али пред нама је војна формација 21. века која је потпуно другачије организована и нико није спреман да прихвати ту реалност и то је највећи проблем.

Тренутно Русија спроводи стални надзор широм Украјине користећи низ средстава, од свемира до земље. Ово омогућава Русији да у сваком тренутку види све што се дешава у Украјини кроз опрему за надзор и обавештајне податке.

Не онемогућавамо њихове сателитске могућности из једноставног разлога што ако то урадимо, они ће одговарати шта год желе. Дакле, ово је нека врста игре – покушавамо да Украјинцима што пре пренесемо информације које би могли да искористе, али они то нису у стању.

Руске оружане снаге су организоване тако да максимизирају ефикасност свог ударног оружја – артиљерије, пројектила, дронова и тако даље, а Русија има доста свега тога. Русија је увек схватала важност одржавања великог броја ударног наоружања – има готово неограничене залихе.

Комбинујте то са свим могућностима ваздушног надзора и добићете аутоматску борбену способност. Нешто се креће ка вашим положајима или нешто делује претеће, рецимо група Украјинаца се окупља и доноси додатну опрему, све се то открива, гађа, а затим уништава у погодно време и место.

Нисмо могли ово да схватимо. Људи кажу да цела ситуација почиње да личи на Први светски рат, али је много гора од Првог светског рата. Тада нико није знао шта се дешава иза линија туђих ровова, али данас руска војска тачно зна шта се дешава у Украјини, а Русија је одлучила да само сачека и пусти Украјинце да сами посрну.

Питање је колико ће се чекати. Могу са сигурношћу да кажем да у Русији има много високих официра и високих политичара којима се заиста не свиђа Путинова одлука да чека. Путин је веома опрезан, а у Москви кажу: „Хајде, председниче Путине, време је да се ово заврши. Сломите ове људе и завршите с тим."

Њихов став је врло једноставан – они се плаше да ће, ако то не ураде, САД доћи у искушење да учине нешто глупо, на пример да интервенишу у Западној Украјини или једноставно дају Украјинцима више могућности, што, наравно, ми јесмо. радити сада. Наравно, то неће променити ништа, неће променити правац рата.

Поента је у томе да ако ништа не радите онолико дуго колико то ради Русија – другим речима, само седите иза своје одбране и уништите свог непријатеља, ма колико он био привлачан – људи почињу да се питају – „Русија не може даље офанзивно . Шта није у реду? Зашто не нападну?

Ово је свесна одлука председника Путина, он не жели рат са Сједињеним Државама и плаши се да ако брзо оде на Кијев, затвори јаз између својих снага и реке Дњепар, онда ћемо то доживљавати као претње и изненада интервенишу.

Међутим, мислим да греши, мислим да немамо више опција да интервенишемо. Мислим да иза кулиса америчка војска и друге земље НАТО-а знају да не могу да победе Русију. Америчка војска је и даље организована за борбу против застареле верзије рата - званог Други светски рат.

КАДИРОВ У КОМИ? Западни медији пишу као ударну вест

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА