Најновије

ЕВРОФАНАТИЗАМ ЈЕ НЕУНИШТИВ: Ни након две деценије преваре - Ђилас не одустаје!

Ни након скоро две и по деценије политике уцена, лажи и преваре коју је Србија трпела и трпи од Европске Уније, па и поред тога што се свет убрзано и јасно мења, где ЕУ добија све минорнију улогу и сама по себи бива све разједињенија, Драган Ђилас и политичари окупљени око њега, иначе познати по еврофанатизму, не одустају од агресивне проевропске политике коју су назвали "Правац Европа!". То су данас манифестовали на 13. седници Главног одбора Странке слободе и правде.
Почетак седнице (Фото: Скриншот)

Почетак седнице (Фото: Скриншот)

На 13. седници Главног одбора Странке слободе и правде чуле су се управо “проевропске” поруке, а најважнија ствар која је урађена је изгласавање документа “Декларација за спречавање пропадања Србије”.

“У “Декларацији за спречавање пропадања Србије” је мера успостављања међународног кривичног суда против корупције, његова суштина је што прави партнерство Србије са Европском унијом, али и кандидатима за чланство у ЕУ. Оно је важно зато што криминал и корупција не познају границе. Када се то сасече биће и за младе и за пензионере и за запослене. Да зауставимо черупање јавног буџета!”, рекла је Мариника Тепић.

Говор Борка Стефановића на овој седници је био више окренут ка слању “проевропских” порука и критици актуелних власти.

“Ми морамо да одбранимо нашу земљу од њиховог авантуризма. Правац Европа је нужност, опстанак. Ми се враћамо кући, не куцамо на туђа врата! Тамо где сања ова власт да нас одведе је нека пустара.”, каже Стефановић, очигледно сматрајући да актуелна власт нема европске интеграције као реалан саставни део свог политичког програма.

Драган Ђилас, председник ове странке, иначе у народу неомиљен због својих антируских и проНАТО ставова као што је “увођење санкција Русији”, држао се “миротворачког” тона у свом обраћању на седници.

“Ми морамо ову земљу да претворимо у друштво знања, а не звања. Да улажемо у образовање, а не наоружање.”, каже Ђилас, вероватно нехотице пренебрегавајући чињеницу да су обе ствари од врхунског значаја за сваку државу.

“Ова власт не да не жели борбу против насиља, него да то насиље још више расте, да се још више распламса. Избори ће бити прилика да људи кажу да ли желе да живе у таквој земљи или оној какву ми предлажемо.”, додао је он.

Подсећамо, Странка слободе и правде се више пута компромитовала у јавности са актовима попут напада на патријарха Порфирија и то на основу непроверене информације, те фаворизујући брисање мурала посвећених српском патриотизму и ликовима као што је генерал Ратко Младић, агресивно промовишући ЛГБТ агенду, као и са захтевима за увођење санкција Русији и сличним про-НАТО политичким ставовима. Због свега овога, у великом делу српског народа и јавног мњења, ССП је доживљавана као странка марионетског и деструктивног агресивног еврофанатичног духа.

Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић рекао о Европској Унији

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА