Најновије

ЛАВРОВ ЗАТРЕСАО ПЛАНЕТУ: У рату смо са Америком

Америка у Украјини води рат против Русије - испоручује оружје, муницију, пружа обавештајне податке, поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, коментаришући изјаве које долазе са Запада, да намеравају да испоруче ракете далеког домета Кијеву.

"Не могу да коментаришем њихове изјаве, оне се мењају из дана у дан. Можда припремају јавно мњење, али то да неће променити суштину онога што се дешава у Украјини је чињеница“, рекао је шеф руског дипломатског одељења.

По његовим речима, евентуалне испоруке ракета великог домета Кијеву неће променити суштину онога што се дешава у Украјини.

„Украјину су годинама спремали за то да се њеним рукама и телима нанесе стратешки пораз Русији. Шта год они (САД) говорили, они управљају овим ратом, снабдевају (Кијев) оружјем, муницијом, обавештајним подацима, подацима са сателита – они воде рат против нас“, рекао је министар у интервјуу телевизији "Русији 24".

Раније су медији јавили да америчка администрација близу доношења одлуке да одобри испоруке Кијеву ракета великог домета са касетном муницијом.

Како су напоменули саговорници агенције, САД разматрају испоруке ракета АТАЦМС, домета до 300 километара или ракета са касетном муницијом, или обоје. Према речима неименованих званичника, коначна одлука о испоруци још није донета.

Прочитајте ОВДЕ шта је Рогозин поручио Србима 

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА