Најновије

АЛАРМ НА МАРАКАНИ ПРЕД МАНЧЕСТЕР: Видећете другу Звезду против Ситија

Навијачи Црвене звезде су љути на играче, радо би видели леђа тренера Бараку Бахару после два пораза у три поледње меча у Суперлиги Србије, али Ранко Стојић и Станислав Караси смирују страсти и поручују да ће ствари доћи у своје место, већ против Манчестер ситије у Лиги шампиона (уторак, 21.00).

Звезда је после пораза од Вождовца (3:2), остала без три бода у суботу против Чукаричког (2:1). Био је тај меч увертира пред старт такмичења у Лиги шампиона и утакмици на "Етихаду". Не чуди што је спласнула еуфорију која је међу навијачима Звезде владала од жреба за елитно такмичење.

Спустили су сад главе навијачи, ућуткали су их љубимци после два пораза, упаљен је аларм. Уочи старта шампиона Лиге, навијачи не могу да поверују да српски шампион има четири бода заостатка за водећи ТСЦ-ом у Суперлиги. Ипак, Ранко Стојић каже да би кикс против Чукаричког могао да буде отрежњење, ветар у леђа црвено-белима. Не сумњам да ће у уторак све боље функционисати.

ЗВЕЗДА И БАХАР БАЦИЛИ БОМБУ НА КРАЈУ: Репрезентативац стигао на Маракану

- Наравно да је увек идеално отићи на тако важан и тежак меч са победом. Звезда је све урадила да победи, али је наишла на изузетно мотивисан Чукарички. Може то да буде и позитивно, да се та утакмица са Ситијем одигра и припреми максимално добро, пре свега дефанзивно. Увек говорим да је на тим великим утакмицама дефанзива кључ. Из добре дефанзиве се праве и добри напади. Видели смо Чукарички. Звезда је много бољи тим појединачно, али када је сви боре, све је могуће. Не мора тај пораз да буде нешто негативно. Може да буде добро у припреми, да се сви пробуде, тренери и играчи. Морају да буду на максимуму. Верујем да ће све сасвим другачије изгледати против Ситије - рекао је за Информер фудбалски аналитичар Ранко Стојић.

Навијачи су толико бесни после пораза на Бановом брду, да већ на друштвеним мрежама траже смену Барака Бахара.

- Нико ко познаје фудбал, па и навијачи, не би требало да размишљају о томе, нити треба да мисле у том правцу. Само је потребно мало времена. Не познаје Бахар довољно лигу и играче, шампионат је тек почео. Примера ради, Ндијае није стао цео меч, а онда промаши ону шансу. Не можемо због тога да кажемо да није одличан играч. Као Недовић у кошарци, промаши када се ломи утакмица, али нема дилеме да је најбољи, дешава се. Потребно је стрпљење са играчима, да се навикну једни на друге и да се уклопе. Све ће доћи на своје место.

Нема сумње, данима већ играчи Звезде мисле на Лигу шампиона и утакмицу на Ситију. Можда их је и то коштало бодова против "брђана".

- Могуће да им је против Чукаричког у мислима била та утакмница у Европи, део, барем 10 или 20 одсто. Свакоме је стало да се докаже, то је неминовно, а када је овако тежак ривал, као што је био Чукарички, некада није довољно 70 или 80 одсто, иако имаш бољи "суви" квалитет. Немам дилему да ће сви играчи Звезде против Ситија бити 100 одсто. Очекујем такмичарску Звезду. Пустите то офанзивно, тренер ту мало и претерује. Тешко је! Он одлично познаје фудбал, то је јасно, али мало у последње време мења систем и играче. Када знаш тим и играче неколико година, то није проблем, али проблем је када си кратко ту. Много је новог фудбалера и потребно је стрпљење. Све ће доћи на своје место, много је ту квалитет да не би све било како треба.

Стојић зна како би Звезда могла да парира пуленима менаџера Пепе Гвардиолеа.

- Јавност треба да буде стрпљива, управа добро води клуб, тренер је врхунски, имате између 18 и 22 квалитетна играча. Све ће доћи на своје место. Сити гази против свих, ту је мало грешака, зна се ко шта ради. То је најбољи тим у последње три или четири године. Звезда мора да избегне грешке, као у кошарци, ко напори мање грешека обично победи. Не либити се одигравања, не мора да се игра кратким пасовима. Што више играти по страни, па играти и пасове од 20 метара.

Нада се Стојић да ће шампион Србије освојити барем бод против Ситија у првом колу Лиге шампиона.

- Волео бих Звезда да освоји бод, да победи биће тешко. Бод би био мали подвиг, чак и мањи пораз са једним добрим утиском и такмичарски настројеном Звездом, озбиљном. За наставак такмичења то би било изузетно важно - истакао је за наш портал Стојић.

Извор: Информер.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА