Најновије

ПОТПУНИ КОЛАПС: Украјинска економија се претворила у „зомбија“

Украјинска економија се претворила у „зомбија“ који показује знаке живота само уз финансирање са Запада, изјавио је у понедељак бивши премијер Николај Азаров.

Пишући на Телеграму, бивши политичар тврди да се национална економија „распада“ и да је Украјина суочена са минималним растом БДП-а и надолазећом девалвацијом „под притиском Међународног монетарног фонда“.

У међувремену, јавни дуг расте, а буџетски дефицит се шири упркос помоћи Запада, каже Азаров.

„Најбоља илустрација катастрофалног стања ствари је да буџету земље у рату недостаје више од 6 милијарди долара да плати само украјинску војску“, рекао је он.

Азаров је тврдио да породице пољских плаћеника убијених током сукоба нису добиле никакву одштету упркос обећањима из Кијева.

Као резултат тога, украјинска привреда све више личи на 'зомбија' – показује знаке живота само уз инострану финансијску помоћ, која јој је све више потребна“, рекао је бивши премијер.

Према речима Азарова, најсличнији Украјини у погледу економских проблема су Авганистан и Хаити, који се суочавају са сличним проблемима. Он је додао да „најхрабрије“ прогнозе показују да ће Украјини требати више од 30 година да ухвати корак са тренутним економским нивоом Румуније или Пољске.

БАЈДЕНА НЕ ЗАНИМА ИСТИНА: Шаље Украјину у пропаст

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА