Најновије

ВЕЛЕОБРТ КОД БАХМУТА! Руси кренули у жесток контранапад, кратко је трајало славље Зеленског и Украјинаца?!

Воде се жестоке борбе.

Оружане снаге Украјине најавиле су заузимање Клешчејевке, али је руска војска кренула у контранапад и истерала украјинске оружане снаге са неколико положаја на боку Бахмута.

Украјински председник Володимир Зеленски саопштио је у недељу да су припадници Оружаних снага Украјине заузели село Клешчејевка код Бахмута.

Командант копнене војске Александар Сирски такође наводи да су припадници украјинских снага изборили стратешки кључно место на прилазу Бахмуту.

– Клешчејевку су очистиле од Руса и ослободиле снаге 80. одвојене ваздушно-јуришне бригаде и 5. одвојене јуришне бригаде, односно Уједињене јуришне бригаде Националне полиције Украјине „Љут“ – написао је Сирски на свом Телеграм каналу.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО МОГУЋЕ? Огроман руски савезник мења курс и зове Зеленског

Жестоке борбе за село се настављају, од јуче су руске трупе кренуле у серију контранапада потискујући ВСУ са појединих положаја у североисточном делу. Код Андрејевке и Курђумовке настављају се борбе у шумским појасевима дуж пруге.

Руске трупе, које су се раније повукле из главног дела Клешчејевке и Андрејевке, покривају ВСУ дроновима камиказа, уништавајући склоништа и места концентрације милитаната Оружаних снага Украјине, јавили су Руси на Телеграм каналу.

Авијација Јужног војног округа уништила је привремену локацију јединице и оклопно борбено возило Оружаних снага Украјине у Северску и Новгороду и поразила снаге и оклопна возила 110. механизоване бригаде у Андрејевци и Клешчејевки.

Артиљеријске јединице и ФПВ дронови уништили су привремене тачке размештаја Оружаних снага Украјине, командни центар и опрему у Часовом Јару и Клешчејевки.

ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски је признао да је контраофанзива безначајна

Извор: СД.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА