Најновије

Aу какав снимак са фронта! Руси кришом улетели у украјински ров, а онда је настао бруталан масакр! (ВИДЕО)

Руски извиђачи групе трупа Прве гардијске тенковске армије Запад, након прелиминарне припреме, извршили су напад на једну од три упоришта иза непријатељских линија у области Харкова, рекао је за РИА Новости један од бораца. Напад је снимљен дроном и камерама које су војници носили на себи.

- Група од шест људи организовала је и извршила налет на непријатељско упориште. Заузели смо тачно централно упориште у нашем правцу, тамо јужно, између осталих упоришта, негде 700 метара дубоко и северно исто тако 700 метара - рекао је командант јединице.

Према његовим речима, било је могуће елиминисати шест украјинских војника - четири у самом упоришту и два током повлачења.

- Покренули смо хеликоптере, извршили извиђање из ваздуха, а такође смо извршили спуштање са дроновима на ове положаје. Извршили смо извиђање рута, прорачунали опције за могуће кретање. Изабрали смо најопаснији пут кроз отворену области терена, и непосредно пре самог задатка прешли смо ноћу на полазну тачку - нагласио је саговорник агенције.

Извиђач је открио и да су руски војници одлучили да заузму положај током дана; непријатељ није очекивао такву смелост и био је изненађен. Он је појаснио да су се у том правцу украјински војници опустили и помислили да руски војници стоје и не раде ништа.

- Упориште је било пројектовано за неколико ћелија и у теорији је у тим ћелијама требало да буде стационирано непријатељско особље. Али они су се нагурали на једно место. За шта су платили - додао је војник.

Министарство одбране Русије саопштило је раније данас да су руске јединице на Купјанском правцу гађале људство и опрему 32., 115. механизоване, 25. и 95. ваздушно-десантне бригаде Оружаних снага Украјине у областима Болдиревка, Синковка, Ивановка и Берестовој у Харковском региону. Том приликом уништено је 50 војника и четири возила. Током контрабатеријске борбе, руске трупе су погодиле две самоходне хаубице М109 Паладин и артиљеријски систем америчке производње М777 , као и самоходну артиљеријску јединицу Краб пољске производње.

Руска војска меље последње резерве Оружаних снага Украјине

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА