Најновије

Руска војска меље последње резерве Оружаних снага Украјине

Руска војска меље последње резерве Оружаних снага Украјине у близини села Работино у Запорошкој области, изјавио је бивши амерички обавештајац Скот Ритер на „Јутјуб“ каналу „Reporterfy Media & Travel“.

„Истина је да се украјинске трупе уништавају. Док разговарамо, води се битка код малог села Работино у Запорошкој области, која је постала алфа и омега украјинске контраофанзиве. Бацили су све што имају тамо, али Руси су показали да могу да их победе“, рекао је официр.

Према његовим речима, Кијев ће ускоро остати без борбено способне војске, а тиме ће бити стављена тачка на војну компоненту украјинске државе. Офанзивне акције Оружаних снага Украјине почеле су у Запорожју и тамо ће се завршити поразом, сумирао је Ритер.

Раније је шеф јавног покрета „Ми смо заједно са Русијом“, Владимир Рогов, рекао, да су руске снаге избациле јуришне групе Оружаних снага Украјине у рејону села Работино. Према његовим речима, војници 291. пука су се одлично показали у овој борби.

Украјинске трупе већ четврти месец воде контраофанзиву на правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, бацајући у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а, и наоружане страном опремом.

Међутим, како је приметио руски председник Владимир Путин, за то време нису успели да постигну никакве резултате. Западни војни експерти посебно истичу ефикасност руских утврђења и минских поља, због којих је украјинска војска претрпела озбиљне губитке.

О иранском решењу за Украјину прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА