Најновије

ВЕСТИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Ескалација у Арцаху (МАПА)

Очекивано, дневни напад на територију непризнате Републике Арцах постао је прва фаза „противтерористичке“ операције Оружаних снага Азербејџана. Извођени су удари по позадинским положајима и зонама концентрације ПВО.

Пре извесног времена, како је саопштила прес-служба Оружаних снага Арцаха, почела је копнена операција азербејџанских трупа дуж целе линије фронта. Ако погледате мапу, највероватније дестинације су Шуша, Физули и Агдам.

Истовремено, појачао се интензитет артиљеријског гранатирања граничних подручја пре великог копненог напада Оружаних снага Азербејџана. Постоје и извештаји о ваздушним ударима на Мартакерт и околину, што указује на почетак употребе авијације.

Због неселективне ватре Оружаних снага Азербејџана на Арцах, број рањених у медицинским центрима републике био је 80 људи. Међу њима је 15 цивила - деце, стараца и жена.

А у јерменској престоници су масовни антивладини протести грађана који позивају у помоћ Арцаху. Хиљаде Јермена хрле на главни трг Јеревана, тражећи оставку владе и подршку народа непризнате републике.

СВЕ ЈЕ ГОТОВО - РАТ ПОЧИЊЕ: Друго велико жариште у Јерменији

Извор - Рибар

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА