Најновије

ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Руси ливидирају и руше све редом

Побољшани положаји руских снага у доњецком правцу, где је ликвидирано више од 250 украјинских војника, саопштило је руско Министарство одбране

Руски системи противваздушне одбране јуче су оборили 25 украјинских дронова, две ракете ХИМАРС и једну противрадарску ракету ХАРМ, саопштило је руско Министарство одбране.

"Руски ПВО системи оборили су две ракете ХИМАРС и антирадарску ракету америчке производње ХАРМ. Осим тога, током дана уништено је 25 украјинских беспилотних летелица у областима насеља Трудовское, Кодема, Клиновое у Доњецкој Народној Републици, Пшеничное, Очеретоватое и Тарасовка у Запорошкој области, као и Таволжанка у Харкову", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, Оружане снаге Русије су у доњецком правцу побољшале положај на првој линији фронта код Клешчејевке, док је код Артјомовска одбијено пет напада украјинских јединица, које су у том правцу за дан изгубиле више од 250 војника и 15 јединица технике.

"У запорошком правцу одбијена су четири напада украјинских јединица у подручју места Работино и Вербово. Ликвидирано је до 115 украјинских војника, два артиљеријска система М777 и оруђе М119 америчке производње, два оклопна возила, четири аутомобила, две хаубице 'мста-Б' и Д-20. Уништен је и амерички радар АН/ТПК-50", додаје се.

ДИРЕКТАН СУКОБ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ? Руски дипломата има информације,...

У министарству су навели да су у подручју Дилејевке у ДНР погођена два командна извиђачка места Оружаних снага Украјине, док је у подручју Авдејевке уништен комуникациони центар 110. бригаде украјинске војске.

Што се тиче јужнодоњецког правца, губици украјинских снага премашили су 105 војника, а уништена су им, између осталог, и четири тенка као и складиште муниције.

ФИГАРО ЈАВЉА: Кијев пали аларме, војници са фронта беже у иностранство

"У краснолиманском правцу одбијена су два напада украјинских снага. Ликвидирано је више од 60 украјинских војника. У херсонском правцу руска војска је за дан ликвидирала више од 30 украјинских војника, а уништила је складиште муниције и Центар за контролу дронова", закључило је руско Министарство одбране.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА