Најновије

КРВАВО КОД АРТЈЕМОВСКА: Преко 250 мртвих - одбијено пет напада

Оружане снаге Русије су у доњецком правцу побољшале положај на првој линији фронта код Клешчејевке. Код Артјомовска је одбијено пет напада украјинских јединица, које су у том правцу за дан изгубиле преко 250 војника и 15 јединица технике, саопштило је Министарство одбране Русије.

У подручју Дилејевке у ДНР погођена су два командна извиђачка места Оружаних снага Украјине, док је у подручју Авдејевке уништен комуникациони центар 110. бригаде украјинске војске.

У јужнодоњецком правцу губици украјинских снага премашили су 105 војника. Уништена су им, између осталог, и четири тенка као и складиште муниције.

У запорошком правцу одбијена су четири напада украјинских јединица у подручју места Работино и Вербово. Ликвидирано је до 115 украјинских војника, два артиљеријска система М777 и оруђе М119 америчке производње, два оклопна возила, четири аутомобила, две хаубице „мста-Б“ и Д-20. Уништен је и амерички радар АН/ТПК-50.

У купјанском правцу противник је изгубио до 40 војника, три оклопна возила, као и артиљеријски систем М777 америчке производње.

У краснолиманском правцу одбијена су два напада украјинских снага. Ликвидирано је преко 60 украјинских војника.

У херсонском правцу руска војска је за дан ликвидирала преко 30 украјинских војника, као и складиште муниције и центар за контролу дронова.

Руски системи ПВО у току протеклог дана оборили су 25 украјинских дронова, две гранате испаљене из система „хајмарс“ и једну противрадарску ракету „харм“.

Прочитајте ОВДЕ о хаосу у расколничкој тзв. “Црногорској православној Цркви”

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА