Најновије

НОЋАС ТРИ УДАРА НА КРИМ: Ево шта Москва поручује!

Министарство одбране Руске Федерације саопштило је да су руске снаге уништиле три украјинска беспилотна чамца, којa су покушалa да нападну Kримски мост.

"Ноћас, око 02.20 по московском времену, у Црном мору је уништен трећи украјински беспилотни чамац, којим је кијевски режим намеравао да изврши терористички напад на Kримски мост", саопштило је Министарство одбране.

Министарство је претходно саопштило да је ноћас уништен беспилотни чамац који је покушао да нападне Kримски мост, а да је један поморски дрон уништен и у петак вече, пише лист "Известија".

Наиме, Кијев је свој претходни напад на Кримски мост извео 12. августа, када је покушао да удари са две конвертоване ракете С-200. Руски ПВО системи су оборили обе ракете, жртава и штете није било, навело је руско Министарство одбране.

У јулу је, украјински напад дроном на Кримски мост оштетио део коловоза и убио брачни пар из Русије, ранивши њихову ћерку. Председник Владимир Путин назвао је напад бруталним и бесмисленим из војне перспективе јер се инфраструктура више не користи за транспорт борбене опреме.

Као одговор на инцидент, Москва је интензивирала ракетне ударе на украјинске војне објекте у Одеси, укључујући оне који се користе за производњу и складиштење поморских дронова.

Прочитајте ОВДЕ више о активирању нуклеарног арсенала од стране Москве

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА