Најновије

ПАЛО ОГРОМНО ХАПШЕЊЕ У КИЈЕВУ: Шта се то кува у главном граду Украјине

Коломојски је претходно одбацио све оптужбе на његов рачун.

Украјинска служба безбедности (СБУ) оптужила је олигарха Игора Коломојског, који је био мета америчких санкција последње три године, за превару и прање новца. Третман истакнутог предузетника, такође једног од најбогатијих Украјинаца, који је подржао председника Володимира Зеленског на изборима 2019. године, долази у тренутку када Кијев жели да докаже да се бори против корупције чак и у време рата.

– Утврђено је да је Коломојски легализовао пола милијарде гривни (14 милиона америчких долара) од 2013. до 2020. тако што их је изнео у иностранство користећи инфраструктуру банака под његовом контролом – саопштио је СБУ.

БРУТАЛНО: "Military Watch Magazine" - Један једини руски „Сармат“...

Уочи рата, Зеленски је одлучио да им да предност законом који је од њих захтевао да се региструју и да се не мешају у политику. Рат је нанео штету њиховој моћи јер су уносни индустријски комплекси тешко оштећени на југу и истоку земље, а њихови телевизијски канали се емитују централизованим сигналом.

Зеленски тврди да није имао утицаја на владу

Зеленски негира да је Коломојски имао било какав утицај на владу. Два посланика, Јарослав Железњак и Ирина Герашченко, сматрају да је циљ напада на Коломојског да створи позитиван публицитет међу западним земљама које помажу Украјини у рату против Русије.

– Западне владе неће пумпати новац за обнову земље ако верују да ће то само напунити џепове олигарха – написали су Железњак и Герашченко на Телеграму.

Кијев је такође поднео захтев за чланство у ЕУ, а Зеленски жели да обезбеди десетине милијарди долара за обнову земље.

КАКАВ ОДГОВОР СПРЕМА НАТО? У питању је "сармат наравно"

Извор: Сд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА