Најновије

ЦИЉ ЛАЖИ ЈЕ ДА НАРОД ВИШЕ НИ У ШТА НЕ ВЕРУЈЕ: Вучић је хтео да поједе паризер, док га није угледао

У току је општи рат против истине, уништен нам је капацитет да мислимо и судимо. Хана Арент је рекла да толике лажи немају за сврху да народ поверује у њих, већ да народ више ни у шта не верује, изјавио је доктор Борислав Антонијевић из удружења Лекари и родитељи за науку и етику и одборник у Скупштини Града Београда, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Он је приметио да Александар Вучић није појео паризер, иако је обећао да ће то учинити пред камерама, и иако су медији обманули јавност да је јео паризер, јер наиме, на снимку се јасно види да га није ни окусио. Међутим, на питање ли је Вучић слагао да ће појести паризер, објаснио је:

- Био је случај када су две фирме склопиле неки посао, и ова прва требало је да уплати неке паре, а ова друга да одради неки посао. И прва фирма уплати паре овој другој, а ова друга узела паре, и потом није урадила ништа. И кад је дошло до суда, судија је ослободила власника ове друге фирме по оптужби за превару, уз образложење: „Па он није планирао да почини превару, док паре нису легле“. Тако и Вучић, ја верујем да је он мислио да поједе тај паризер, док га није угледао пред собом. 

Према његовим речима, та манипулација је доведена до врхунца. 

- Невероватно је колико њему људи верују. И то знате ко му највише верује? Најсиромашнији. Нисам доскора знао да постоје у Србији људи који примају пензије испод 10.000 динара. И они су потпуно непоколебљиви гласачи. Како је тим људима када их окупе на неком скупу, и кажу им ако не будете гласали за нас, нећете имати ни тих 9.000 динара. А има људи са платом од 40.000 евра. И онда се тако рачуна средњи лични доходак – указао је лекар. 
Он је навео да људима са малим примањима изгледа велико кад им држава поклони 10.000 или 20.00 динара. 

- Али тих 10.000 није ништа што су ти дали. Теби треба да се подигне пензија за 10.000, за 20.000, 30.000, сваког месеца, а не једнократно – обратио се он тим људима. 

Он је приметио да се кажњавају неке нормалне активности или уметност, као свирање на фрули у Кнез Михајловој. 

- Шта год кренеш да радиш, неко може да ти каже: „Ко ти то рекао да радиш?“. Онај човек што је чистио речно корито, наплатили му казну што је чистио. Ко ти је рекао бре да чистиш? То бре треба да буде прљаво, јеси ти нормалан, бре? Па, не, каже пластика... Ма, ајде бре, јеси ти научник? Шта се правиш паметан? – указао је он на псотупке валсти према људима са друштвеном свешћу. 

Антонијевић је констатовао да ми немамо јавни сервис. 

- Односно немамо јавни сервис грађана, како се представља Радио-телевизија Србије. И до када ће то тако бити? Док год то народ буде дозвољавао. Лично мислим да то задржавање медија за манипулације и изношење неких ствари у личне срвхе, није ново, то траје јако дуго. Политичари су видели да је то  јако ефикасно, и рекли што не би и они. И они то користе у личне сврехе. Замисли да имаш медије који би користили комплетној нацији? То би било невероватно. Али можда ће доћи то време – исказао је наду саговорник Правог одговора. 

Он је рекао да режим мисли само на своју децу и то је мислио када је смислио слоган „За нашу децу“.  Говорио је и о томе да је немогуће бити одборник у Београду, и како је пословником уништена демократија. Изнео је невероватне ствари које је видео у Кини, а говорио је и о онима који имају планове за наредних 50 година. О свему томе детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор. 

ХАОС У ЦЕНТРУ БЕОГРАД: Избо ножем особље ресторана, полицајац реаговао филмски (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА