Најновије

КОСТИЋ: Вучић ће као Пашињан?!

Посланик Српског покрета Двери Иван Костић упоредио је данас председника Србије Александра Вучића са премијером Јерменије Николом Пашињаном, упитавши да ли ће Вучић "без отпора предати" Косово као Пашињан Нагорно-Карабах.

"Да ли Вашингтон и Брисел имају механизме да натерају председника Србије Александра Вучића да добровољно и без отпора преда Косово и Метохију у руке албанских окупатора баш као што је и јерменски премијер предао без борбе Нагорно-Карабах у руке Азербејџана", упитао је Костић, преноси агенција Бета.

Он је оценио да је јерменски председник на власт дошао "уз подршку САД" и да му је задатак да "испуни западну агенду и да без отпора преда вековну јерменску земљу Нагорно Карабах и 120.000 својих сународника у руке Азербејџана", стоји у саопштењу Двери.

"Да би Србија избегла јерменски сценарио, неопходно је да се све националне институције пробуде из 'мртвог сна', а да политичке парламентарне партије под хитно, на посебној седници Скупштине Србије, одбаце француско-немачки ултиматум и да се постепено, кроз Уједињене нације и примену Резолуције 1244, крене у пуну реинтеграцију Косова и Метохије у уставно-правни оквир Републике Србије", поручио је Костић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Кремљ саопштио о кризи у Нагорно Карабаху

Извор: Бета / Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА