Најновије

КЛЕШЧЕЈЕВСКА КЛАНИЦА: Украјинци у пробоју јужног крила Артјемовска (ВИДЕО)

Борбе око Клешчејевке трају већ данима, па и након украјинске краткотрајне "Пирове победе" и проглашења Клешчејевке "ослобођеном" од стране Зеленског, борбена дејства нису спласнула, већ напротив, из дана у дан, долази до све веће ескалације, јер је и руска страна покренула контранапад, а и украјинска интензивирала нападе на свим линијама јужног крила Артјемовска.
Сравњено... (Фото: Скриншот)

Сравњено... (Фото: Скриншот)

Армија РФ тврди да су линије неповређене и непробојне за украјинску армију, иако је дошло до одређених повлачења у самој Клешчејевки.

Десило се то да је северно-источни део Клешчејевке пао у руке украјинске армије, али је руски контранапад веома брзо покренут, тако да је немогуће говорити о “украјинском ослобођењу Клешчејевке”. Борбе су веома интензивне и жестоке, а стратешки циљ руске стране је чишћење тог северно-источног дела Клешчејевке.

Украјинска страна врши појачана борбена дејства и константно покушава пробој јужног крила Артјемовска и потпуно заузимање Клешчејевке као стратешке тачке овог дела фронта.

Обавештајно-диверзантске јединице армије РФ делују путем дронова и наводе артиљерију за прецизна гађања, чиме се постижу одлични резултати, наводи се у саопштењу руског министарства одбране.

Успешно одбијамо нападе и уништавамо украјинске јуришне групе, тврде припадници армије РФ.

Погледајте снимке министарства одбране РФ:

Прочитајте ОВДЕ о борбеним дејствима руских војних група Центар и Запад

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА