Најновије

Организатори протеста Србија против насиља потписали заједнички "Документ за победу"

Више опозиционих странака које организују протест Србија против насиља потписали су данас у Скупштини Србије документ који су назвали Договор за победу, а између осталог, тај договор укључује заједничку кампању за излазак на изборе, а нису искључили могућност ни заједничког наступа на једној листи на наредним изборима.

Србија против насиља (Фото: Јутјуб)

Договор су потписали председник Демократске странке Зоран Лутовац, копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић, потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, председник Народног покрета Мирослав Алексић, као и шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић.

Лазовић је на конференцији за новинаре тврдио да се Србија налази, како је рекао, у дубокој друштвено-политичкој кризи из које су једини излаз избори.

Након више месеци протеста, постало је јасно да власт нема намеру да испуни захтеве протеста и због тога захтевамо хитно одржавање ванредних парламентарних и београдских избора до краја године, рекао је Лазовић у парламенту.

Он је, говорећи о документу, додао да сарадња међу странкама подразумева уважавање и ненападање организација опозиције, координисање акција опозиције, заједничку контролу избора, заједничке активности на подизању излазности на изборима.

Ове организације ће и даље сарађивати и можда чинити једну заједничку листу на предстојећим изборима, а то ће зависити искључиво од процене у тренутку расписивања избора, рекао је Лазовић и додао да се ове странке нису окупиле због најбољег резултата већ због победе за коју тврди да је могућа.

Пратите Јутјуб канал портала Правда на коме емисије води Игор Маринковић https://t.co/zpsfQELH7c

— Дневне Новине Правда (@NovinePravda) May 16, 2023

Опозиција такође инсистира и на предизборним условима, односно тражи да следећи избори буду више демократски, слободни и фер.

На конференцији је најављен и нови протест Србија против насиља за суботу 23. септембар у 18 часова испред Народне скупштине, где ће бити постављена велика бина на којој ће се појавити сви они људи који су говорили на свим протестима у претходним месецима и сви они који су били жртве система, најавили су организатори и додали да ће се ићи до зграде РТС-а.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА