Најновије

ШМИТ СВЕ ВИШЕ ГУБИ КОМПАС: Српској и српском народу не може просипати силу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да хистерични Кристијан Шмит све више губи компас свјестан да без резолуције Савјета безбедности није, не може и неће бити то за шта се лажно представља (високи представник у БиХ), те наставља свакодневно да провоцира, понижава и угњетава српски народ и Републику Српску.

Кристијан Шмит (Фото: Јутјуб)

- Осим што покушава нас живе да малтретира, јуче у Поточарима је ударио и на наше погинуле, убијене, силоване, искасапљене претке. Озлојађени и хистерични лик из Њемачке поново убија. За њега нема српских жртава, нема српске сузе ни црне мараме. Ко је побио и протерао српски народ са својих огњишта? Да нису сами себе убијали и сами од себе бежали са завежљајима из својих домова - рекла је Вулићева за Срну.

Она је навела да јучерашња Шмитова прича из Поточара и његово наметање закона о Меморијалном центру које, како је рекла, не може ни да цитира јасно показује о каквом лику је реч и какве идеје негује.

- О прављењу регистра ратних злочинаца прича један од тадашњих заменика савезног министра одбране Немачке Кристијан Шмит чија је мисија била да рехабилитује нацисту авијатичара Варнера Молдерса који је учествовао у ратним злочинима током Другог светског рата. Адолф Хитлер је највиша одликовања доделио управо том злочинцу за његову 'ревносну службу' од чијих авионских бомби је погинуло на хиљаде невиних људи - подсетила је Вулићева.

Она је додала да лик Шмит наставља традицију двоструких аршина појединих трећеразредних странаца који су умислили да су неко и нешто када дођу у БиХ и да могу просипати силу, пријетити и угњетавати локалне легитимно изабране политичаре и домаће становништво да би они у својим очима испали велики.

- Да, све је то могуће, можда, тамо негдје и некоме, али у Републици Српској и међу српским народом никада, јер ми нисмо мајмуни, како нас је назвао тај вајни 'дипломата', како сам себе представља. Никада, али никада нећемо дозволити да нас било ко више угњетава. Република Српска и српски народ имају своје достојанство и границу. Граница постоји у свему! - поручила је Вулићева.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА