Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПОТВРДИЛИ: Украјина је постала војна "лабораторија"

Украјина је постала права „лабораторија за војну иновацију“, посебно у области вештачке интелигенције и беспилотних летелица, изјавилаје у среду помоћница америчког министра одбране за стратегију, планове и способности Мара Карлин на панелу на Институту Роналд Реган.

Драгоцени увид у ратовање који долази из Украјине једнако је важан као и подаци које је прикупила америчка војска током својих ратова у Авганистану и Ираку, додала је Карлин.

„Постоје ствари које ћете научити не у сукобу, рецимо кроз ратне игре или вежбе на столу, а постоје и друге ствари које ћете неизбежно научити када се води ратна битка“, објаснила је она, присећајући се „колико је иновација било“ када су америчке снаге биле у Ираку и Авганистану и како су биле „способне да узму одређене ствари, ставе их на бојно поље, смисле како да направе одређене помаке и примене их“.

Очигледно, Украјина је лабораторија учења за војне иновације. Мислим да сви нисмо видели недостатак примера."

Гледање на Украјину као на својеврсну војну „лабораторију“ је нешто што су изразили не само прекоморски подржаваоци Кијева, већ и руководство земље. На пример, бивши министар одбране Алексеј Резников је оглашавао сукоб између Русије и Украјине као прилику за западне произвођаче оружја.

Западне присталице Кијева и њихови гиганти одбрамбене индустрије „стварно могу да виде да ли њихово оружје функционише, колико ефикасно функционише и да ли треба да се надогради“, изјавио је Резников за Фајненшел тајмс још у јулу. „За војну индустрију света, не можете измислити бољи полигон за тестирање.

Нови крвави рат најављује преокрет у Украјини! Познато када Амери пуштају Зеленског низ воду?!

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА