Најновије

ХАОС НА КОСОВУ: Бачене експлозивне направе у дворишта Срба и каменоване су куће

Три експлозивне направе бачене су ноћас у дворишта српских породица у општини Ранилуг у Косовском Поморављу, пренели су РТС-у локални извори и додали да је у двема експлозијама начињена материјална штета, док трећа направа није експлодирала.

Најпре око 2.20 сати бомба је бачена у двориште куће Владице Аритоновица, заменика председника општине Ранилуг. Друга бомба, око 2.30 сати бачена је на кућу Срђана Ристића директора предшколске установе, а трећа бомба која није експлодирала, бачена је на кућу Зорана Ристића директор Центра за социјални рад.

Полиција на лицу места врши увиђај.

Пет експлизвних направа бачено је у последњих месец дана на куће и објекте српских власника и косовском поморављу.
Како "Новости" сазнају синоћ је каменована и кућа Босиљке Нојић (77) у Гњилану у близини градског гробља при чему јој је поломљен прозор на кући

Ретки Срби који живе у овом граду узнемирени су овим случајем, а како незванично сазнајемо ово није још увек пријављено тзв. косовској полицији.

Од прошле суботе до синоћ у овом граду на Косову и Метохији евидентирана су четири каменовања. У суботу 16. септембра кућа је гађана каменом, у понедељак 18. септембра парадајзом.

Старица је слабо покретна и живи са зетом који се недавно доселио код ње након што је продао своју кућу. Нојићи су повратници, у свој град су дошли поново 2009. године и једина су српска породица у том делу града. Били су на мети вишеструких напада Албанаца од повратка у Гњилане.

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД КИЈЕВА: Крим и Краснодарск безбедни

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА