Најновије

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ОТКРИО: Било би тешко издржати први удар руске војске

Пољска тешко да би могла да се одупре руским трупама у случају рата великих размера, рекао је пољски генерал Валдемар Скржипчак у интервјуу за „ТВП Инфо”.

„Било би тешко издржати први удар руске војске“, рекао је он и додао да је ово сценарио у којем НАТО неће моћи да пружи благовремену помоћ Пољској.

Министар националне одбране Републике Мариусз Бласзцзак објавио је прошле недеље на друштвеним мрежама документе према којима би, у случају сукоба са Русијом, одбрана Пољске почела у области реке Висле, која се налази неколико стотинак километара од границе.

Како је приметио Скрзипчак, ако би овај план био спроведен, Варшава не би могла да задржи контролу над огромним територијама од Висле до Буга.

„Ово је изум политичара који никада нису консултовали војску. Штавише, они нас уопште нису слушали“, закључио је генерал.

Дан раније званични представник странке "Грађанска платформа" Јан Грабец рекао је да пољска опозиција жели да приведе Блашчака пред суд, због уклањања тајности одбрамбених планова.

НЕШТО СЕ ДЕШАВА: Раша Тудеј јавља, колона оклопних борбених возила Војске Србије на путу ка Копненој зони безбедности

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА