Најновије

"РАТ ЈЕ ГОТОВ, РУСИЈА ЈЕ ПОБЕДИЛА" - Познати новинар је обелоданио информацију америчке обавештајне заједнице

Хершов извор додаје да су све изјаве Кијева о успесима у контраофанзиви лаж.

Русија је победила у сукобу у Украјини, али Бела кућа и западни мејнстрим медији настављају да лажу о томе, рекао је анонимни извор у америчкој обавештајној заједници познатом новинару Симуру Хершу.

У америчкој обавештајној заједници постоје значајни елементи који се ослањају на извештаје са терена и техничке обавештајне податке и који сматрају да је деморалисана украјинска војска одустала од могућности да савлада тешко миниране трослојне руске одбрамбене линије, пише Херш на свом Блог "Сабстек".

- Рат је готов. Русија је победила. Украјинске офанзиве више нема, али Бела кућа и амерички медији морају да подрже лаж – цитира Херш свог анонимног саговорника на „Сабстеку”.

Његов саговорник истиче да су главни елементи украјинске војске, после страшних губитака технике и људства, као и незнатног напретка, практично отказали офанзиву без најаве.

Како истиче, још нема говора о прекиду ватре јер украјински председник Володимир Зеленски инсистира на продужењу сукоба.

– Рат се наставља, јер Зеленски инсистира на томе. Нема разговора о примирју ни у његовом штабу ни у Белој кући, јер их не занимају преговори који би окончали масакр – пише Херш, позивајући се на обавештајни извор.

НОВО ЛУДИЛО ИЗ КИЈЕВА: Украјинске новости преносе информацију

Хершов извор додаје да су све изјаве Кијева о успесима у контраофанзиви лаж и да су украјинске трупе освојиле само раштркане делове територије, а темпо њиховог напредовања мери се метрима недељно.

Познати новинар истиче да је став његовог саговорника да би у украјинској војсци могло доћи до побуне ако јој буде наређено да настави офанзиву.

– Истина је да би се, ако би украјинској војсци било наређено да настави офанзиву, војска побунила. Војници више не желе да гину, али то се не поклапа са глупостима које је написала Бела кућа – упозорава Хершов саговорник.

ЛУЛА ЗЕЛЕНСКОМ САСУО ИСТИНУ У ЛИЦЕ: Руски савезници врло јасни, нема подилажења

Извор: Сд.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА