Најновије

ЈОВАНОВИЋ О КОАЛИЦИЈИ ДЕСНИЦЕ: Код мене су врата за Народну странку широм отворена

Председник Нове демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић оценио је данас да је Српска напредна странка (СНС) на "силаску", да њен зенит прошао одавно, као и да ће кампања уочи избора бити једна од прљавијих и врло ружна.

„Идемо у једну врло ружну кампању, али то је одговорност ове власти. Карактеристика ове власти је да је силеџијска“, изјавио је Јовановић за лист Данас.

Упитан да ли подржава „Договор за победу“ који су потписале организације окупљене око протеста „Србија против насиља“, казао је да подржава, али да ће неке тачке бити теже за спровођење, као и да је у Београду много лакше сменити власт, „не само јер је подршка грађана већа, него и зато што нема идеолошких питања“.

Додао је да је на републичком нивоу „куд и камо теже“, али да се потпуно слаже да актуелна власт мора да се смени.

Јовановић је казао да се налази између две ватре и два света, псеудопатриота и истинских аутократа на власти, а са друге стране квазидемократа који су „куд и камо бољи од власти“.

„Већи сам демократа него тај део опозиције. Ниједан од та два света није мој, али је један на власти и тај треба прво склонити“, оценио је он.

Упитан да ли ће на формирање блока деснице утицати евентуални прилазак Народне странке рекао је „не нужно“ и да ће одлучивати консензусом ако то буде блок, као и да су врата за Народну странку код њега широм отворена.

Нови украјински напад на Севастопољ

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА