Најновије

ПУТИНЕ, НЕ ВЕРУЈ ЕРДОГАНУ! Овако се Јован Ћулибрк брецнуо на владику Атанасија због Јасеновца! (ВИДЕО)

Према последњим подацима које сам добио, Руси имају око пола милиона војника на ратишту заједно са позадином, док је код Украјинаца тај број око милион и сто, милион и двеста хиљада, рекао је Данијел Симић, ратни репортер и председник Удружења новинара Републике Српске  приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор. 

Он је рекао да ће ускоро кренути кишна сезона и земља ће се претворити у велико блато, „у које ће се тенкови заглављивати“. 

Говорећи о скандалозном владици Јовану Ћулибрку, председнику Управног одбора Музеја жртава геноцида, који умањује број жртава Јасеновца на Туђманове бројке, он се присетио „како се владика Ћулибрк још давно, давно брецнуо на покојног владику Атанасија Јефтића“.

- Кад је Владика Атанасије рекао да је у Јасеновцу убијено 700.000 људи, Јован Ћулибрк се окренуо и рекао: „Па, неће бити баш тако, владико! Претерасте“. И још једном је била ситуација, када је владика Ћулибрк послао позивницу једном српском бизнисмену, и овај је ту позивницу објавио, а она је написана латиничним писмом и печатирана латиничним печатом – истакао је Симић.

Како каже, онда су почеле приче о инцидентима, па и о томе како је владика наводно тукао неку жену у Београду.

- Чињеница је да се владика Ћулибрк налази на челу скоро свих институција у Србији које се баве културом сећања на злочине, поготово страдањем Срба. Колико видим он заступа искључиво јеврејске интересе. Смањује се српски број жртава Јасеновца, али се не дира јеврејски број жртава Јасеновца – указао је.

Симић је говорио о том некоректном односу Јевреја да само они хоће да буду жртве, иако су им Срби рецимо открили на пример и то како су усташе побиле цео јеврејски фудбалски тим Макабија из Загреба. 

Он је рекао да се слаже да не треба користити јеврејски израз Холокауст за геноцид над Србима, али кад је предложен наш израз Велики покољ, побунили су се исти они у Србији који умањују број жртава НДХ.

Говорио је и о томе како Турци могу изневерити Русију, упркос томе што је Кремљ једним потезом помогао Ердогану да поново победи на изборима. Открио је који је проамерички канал на руском језику Телеком Србија уврстио у свој програм, али и какав је тачно статус БиХ и Српске по питању санкција Русији и Белорусији.

Детаљније о свему сазнајте уз емисији на каналу Прави одговор. 

Вашингтон је дао зелено светло: Oво је крај Зеленског?

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА