Најновије

ВУЧИЋ ОПЕТ "НАМАГАРЧЕН": КФОР одиграо са Шиптарима!

Александар Вучић, председник Србије, обратио се јавности поводом инцидената у Бањској, где је страдало неколико Срба и један "косовски" полицајац.
Вучић на конференцији (Фото: Скриншот)

Вучић на конференцији (Фото: Скриншот)

Синоћ су Срби у Бањској дигли барикаде и дошло је до сукоба у којем је убијен “косовски” полицајац, објаснио је председник.

Срби су се побунили, каже Вучић, а уместо да КФОР регулише ситуацију, они су поново ствари препустили “косовској” полицији и дали “карт бланш”, тј. одрешене руке Куртију да се обрачуна са Србима.

Ово никоме није требало, додао је Вучић.

Тројица Срба са Космета су убијена, а вероватно је и четврти преминуо од рањавања.

Никако не оправдавам убиство косовског полицајца, да се разумемо, објашњава председник Србије и додаје да у сукобу нису учествовали Срби из централне Србије, већ да је реч о Србима са Космета којима је прекипело због свакодневног Куртијевог терора.

Вучић је објаснио да “међународна заједница” наставља да подржава Куртија. Вучић каже за Куртија да је “главни кривац” за хаос на Космету и подсетио да већ више од десет година Приштина не спроводи Бриселски споразум.

“Аљбин Курти жели сукобе и рат и он је једини кривац. Нико други не жели сукобе и рат, само он жели да Србију увуче у сукоб са НАТО алијансом.”, каже Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија донети велике одлуке по питању КиМ и изаћи пред грађане са истима у данима који су пред нама.

Позивамо међународну заједницу да Приштина формира ЗСО и да се сукоби прекину, каже Вучић и додаје да позива и наш народ на уздржаност.

“Никада вам нећемо признати независно Косово, можете све да нас побијете и да радите шта хоћете. Никада!”, поручио је Вучић на конференцији.

Увек смо спремни за дијалог, али на признавање Косова, формално или неформално, заборавите, каже председник.

Погледајте ОВДЕ хапшење једног од нападача на Космету

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА