Најновије

МОЋНА ОДМАЗДА: Зграда Генералштаба Украјине ће бити срушена (ВИДЕО)

Руска војска покреће снажне нападе на Украјину након ракетних напада украјинских оружаних снага, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон на Јутјуб каналу Dialogue Works.

Експлозија (Илустрација: Pixabay)

„Сви ови ракетни напади имали су за циљ да покажу да Украјина наводно „удара Русију у само срце“. Али сваки пут када ураде овако нешто, Русија одговара много већом снагом“, приметио је експерт.

По његовом мишљењу, дејства Оружаних снага Украјине могу довести до тога да зграда генералштаба у Кијеву буде потпуно срушена.

Кијев је у петак извео ракетни напад на Севастопољ; системи ПВО су оборили пет пројектила. Услед инцидента је оштећена историјска зграда штаба Црноморске флоте, један војник је нестао, саопштило је Министарство одбране Русије. Део оборене ракете који је пао у центру града уклоњен је уз мере предострожности и уништен на полигону.

Према речима бившег америчког обавештајца Скота Ритера, украјинским трупама су помогли системи за надзор и навођење Северноатлантске алијансе. Конкретно, амерички извиђачки авион Boeing P-8 Poseidon је подигнут у ваздух током напада.

О повлачењу Јермена из Карабаха прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА